U Rijeci nagrađeni najljepše uređeni adventski izlozi

Rijeka konkurira za titulu najljepšeg adventa u velikim gradovima

U Salonu Grada Rijeke dodijeljene su tradicionalne nagrade za najljepše blagdanske izloge, a ove godine titulu najljepše uređenih ponijeli su izlozi Cvjećarnice Čičak, trgovine Elements by J. i izlog Male galerije Bruketa.

Tri najljepše uređena izloga poslovnih prostora odabrana su u sklopu projekta „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ koji Grad Rijeka putem Odjela gradske uprave za poduzetništvo, a u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost i Turističkom zajednicom grada Rijeke provodi od 2012. godine.

© Grad Rijeka

Povjerenstvo koje je odabralo najljepše uređene izloge u ovo blagdansko vrijeme činili su Vesna Martić kao predstavnica Grada Rijeke, Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke, a kriterij za odabir bili su originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda kao i uporabi dekorativnih elemenata, estetski sklad te blagdanski ugođaj.

  

  • Prvo mjesto Cvjećarnica Čičak (Sokol-Kula ul. 1) i drugo mjesto trgovina Elementals by J. (Andrije Medulića 5B) © Grad Rijeka

Prema tim kriterijima izlog Cvjećarnice Čičak odabran je kao najljepši, na drugom mjestu je izlog trgovine Elements by J., dok je na trećem mjestu izlog Male galerije Bruketa u Užarskoj ulici. Najuspješnijima su dodijeljene i novčane nagrade i to 3.000,00 kuna za 1. mjesto, 2.000,00 kuna za drugo, odnosno 1.000,00 kuna za treće mjesto.

Čestitke nagrađenima uputili su riječki gradonačelnik Marko Filipović, pročelnica Odjela gradske uprave za poduzetništvo Jana Sertić, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, kao i članovi povjerenstva Vesna Martić, Iva Pevalek i Marko Mikašinović, a na nagradi su se zahvalile Sara Bermanec i Blaženka Miletić iz Cvjećarnice Čičak te Morana Bruketa Pertaut i Vilena Bruketa Matković iz Male galerije Bruketa.

  • Treće mjesto Mala galerija Bruketa (Užarska 25) © Grad Rijeka

„Hvala vam što ste svojim radom, trudom i uređenjem svojih izloga i poslovnih prostora doprinijele da naš grad izgleda još ljepše u ovo blagdansko vrijeme“, zahvalio se riječki gradonačelnik Filipović dobitnicama nagrada.

Valja podsjetiti kako se projekt „Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva“ tijekom godine provodi u dva ciklusa. Tijekom ove godine prvi ciklus je obuhvatio aktivnosti poticanja poduzetnika na uređenje izloga poslovnih prostora te uređenja i nagrađivanja najbolje uređenih izloga poslovnih prostora povodom Dana sv. Vida i manifestacije „Fiumanka“, dok je drugi ciklus vezan za aktivnosti u vrijeme manifestacije „Rijeka Advent“ i Božićno-novogodišnjih blagdana.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Zadar dobio suvremene modele slavina s besplatnom pitkom vodom

Zadarska riva je u sklopu EU projekta „Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar - Poluotok” dobila i dvije slavine s besplatnom pitkom vodom čime je postignut značajan iskorak prema većem komunalnom i javnozdravstvenom standardu. Postavljeni modeli ispunjavaju sve suvremene zahtjeve, a dizajnirali su ih Nera Nejašmić Kozina i Petar Kozina iz zadarskog Studija PIN za arhitekturu i dizajn.

Rijeka: Potpisan Sporazum o izgradnji novog Dječjeg vrtića Fiume

U ponedjeljak je potpisan sporazum između Grada Rijeke, Zajednice Talijana Rijeka i Unione Italiana o izgradnji novog Dječjeg vrtića Fiume na Krnjevu, čime će se vrtićki kapaciteti riječkih dječjih vrtića povećati za više od 80 mjesta.

Vatrogasci upozoravaju: oprezno s korištenjem blagdanskih dekoracija!

Jeste li znali da je tijekom božićnih blagdana povećan broj požara u kućanstvima? Zbog korištenja neispravne rasvjete, u stanovima i kućama često izbijaju požari, stoga Hrvatska vatrogasna zajednica građane poziva na oprez i upućuje nekoliko jednostavnih savjeta za sprječavanje izbijanja požara.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER