Zagrebački „zeleni“ popravljaju prilično lošu medijsku sliku

Odluka u zadnji tren: Grad Zagreb pridružuje se gradovima bez vatrometa u novogodišnjoj noći

Glavni grad Češke je vijest o odustajanju od organizacije novogodišnjeg vatrometa objavio još početkom prosinca, a o istoj su odluci svoje građanke i građane pravovremeno obavijestile gradske uprave više od dvadeset hrvatskih gradova. Osim toga, Grad Rijeka će dio sredstava osiguranih za vatromet preusmjeriti udrugama koje skrbe o životinjama.

„Grad Zagreb uspio je pronaći način da se pridruži inicijativi niza gradova u Hrvatskoj, uključujući Rijeku, Osijek, Pulu, Zabok, Rovinj, Opatiju, Poreč, Čazmu, Samobor i Labin, te kao i oni odustane od vatrometa za doček Nove godine u organizaciji Grada. Umjesto toga, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu sugrađani će u novu godinu ući uz šarene konfete, vizualne efekte te bogati glazbeni program“, ističe se u priopćenju zagrebačke gradske uprave.

„Iako smo još prošli tjedan komunicirali da idemo s novogodišnjim vatrometom jer je on već bio ugovoren, ipak smo ovaj tjedan uspjeli pronaći drugo rješenje, zahvaljujući razumijevanju koje je ugovorena tvrtka pokazala, te joj se na tome zahvaljujemo“, dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, program za doček Nove godine započinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19 sati, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B. U 21.15 nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz televizijskih emisija „The Voice“ i „A strana“. Od 23 sati pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople.

U novogodišnjoj noći gradonačelnik će obići dežurne službe: sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Povijesni trenutak: Petarde konačno zabranjene!

Udruga Prijatelji životinja, koja je godinama intenzivno lobirala za zabranu petardi, pozdravlja današnje izglasavanje Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER