Želite li se usavršavati na Francuskoj nacionalnoj školi za pravosudne dužnosnike?

Raspisan je Natječaj za međunarodne programe usavršavanja na Francuskoj nacionalnoj školi za pravosudne dužnosnike (ENM) u 2023. godini

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj daje stipendije za usavršavanja u području javne uprave koja nudi Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (l’École Nationale de la Magistrature - ENM).

Što podrazumijevaju ova usavršavanja?

U trajanju od 1 do 10 dana, ovi programi podrazumijevaju intenzivna usavršavanja u određenom području. Održavaju se u Parizu, na francuskom ili engleskom jeziku.

Ovi programi potiču razmjenu nacionalnih iskustava. Odvijaju se u obliku konferencija, seminara, okruglih stolova, studija slučaja, simulacija i terenske nastave. Područje usavršavanja se ponajprije odnosi na Europu i međunarodni plan.

Kome su namijenjeni ovi programi usavršavanja?

Međunarodni programi usavršavanja posebno su namijenjeni stranim sucima, tužiteljima i državnim odvjetnicima, predstavnicima stranih policijskih snaga ili drugim predstavnicima/visokim dužnosnicima javne uprave koji se žele usavršiti u određenom području. Potrebno je dodatno provjeriti odgovara li profil kandidata određenom programu usavršavanja.

Koji su programi usavršavanja u ponudi u 2023. godini?

U 2023. godini Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj Vam nudi izbor između pet programa usavršavanja:

  • « Les violences au sein du couple (Domestic Violence)», od 24. do 28. travnja 2023. (na francuskom, prijevod je moguće osigurati)
  • « Criminalité organisée et coopération judiciaire » (Organised crime and judicial cooperation), od 2. do 6. listopada 2023. (na francuskom, prijevod je moguće osigurati)
  • « La cybercriminalité (Cybercrime) », od 23. do 27. listopada 2023. (na francuskom, prijevod je moguće osigurati)
  • « La corruption : détection, prévention, répression (Corruption: Detection, Prevention, Repression) », od 13. do 17. studenog 2023. (na francuskom, prijevod je moguće osigurati)
  • « Justice et protection de l’environnement (Justice and Environmental Protection) », od 27. studenog do 1. prosinca 2023. (na francuskom, prijevod je moguće osigurati)

Više informacija za svaki od programa usavršavanja možete pronaći u katalogu Francuske nacionalne škole za pravosudne dužnosnike (l’École Nationale de la Magistrature - ENM) koji se može preuzeti putem sljedećih poveznica na >>> francuskom i >>> engleskom jeziku.

Kandidati moraju:

  • biti sudac, tužitelj ili državni odvjetnik, predstavnik policijskih snaga ili dužnosnik,
  • posjedovati diplomu o završenom diplomskom studiju,
  • imati najmanje tri godine radnog iskustva,
  • poznavanje francuskog jezika je svakako prednost, ali ne i isključivi uvjet ukoliko se usavršavanje može održavati na engleskom jeziku (u tom slučaju je neophodno dobro poznavanje engleskog jezika),
  • biti izričito kandidirani od strane vlade ili poslodavca.

Uvjeti financiranja:

Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj pokriva troškove stipendije (smještaj, prehrana, školarina). Troškove puta pokriva poslodavac ili polaznik programa.

Kako se prijaviti na natječaj?

Vaša prijava na natječaj mora sadržavati životopis i motivacijsko pismo (na francuskom ili na engleskom jeziku) te potvrdu nadležne osobe koju mora obavezno potpisati i žigom ovjeriti Vama hijerarhijski nadređena osoba, a putem koje Vama hijerarhijski nadređena osoba unaprijed daje svoju suglasnost za Vaše izbivanje s posla tijekom trajanja programa.

Takoder je potrebno popuniti prijavni obrazac (na francuskom ili engleskom jeziku) kojeg možete preuzeti u privitku (molimo Vas da prijavni obrazac ispišete, popunite i potpišete).

Predizbor kandidata vrši Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj kojem morate poslati svoju cjelokupnu prijavu na natječaj najkasnije do 6. travnja 2023. godine putem e-maila institutionnel@institutfrancais.hr i poštom (na adresu: Ambassade de France en Croatie, à l’attention de M. Djuro Zifra, « Almeria Centar », Ulica grada Vukovara 284/B, 10 000 Zagreb).

Nepotpune prijave na natječaj neće biti razmatrane.

Kandidati koji će biti odabrani od strane izbornog povjerenstva Francuske nacionalne škole za pravosudne dužnosnike (l’École Nationale de la Magistrature - ENM) će o istome biti obaviješteni od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj. ENM zadržava pravo otkazati svaki program usavršavanja za koji nije prijavljeno dovoljno kandidata.

Za sva dodatna pitanja možete se izravno obratiti Francuskom veleposlanstvu u Hrvatskoj na institutionnel@institutfrancais.hr.

VEZANE VIJESTI

Zašto u Beču nema gladnih pčela?

Bečkoj gradskoj upravi važne su i medonosne i divlje (solitarne) pčele te stoga ulaže goleme napore u ozelenjavanje svih dijelova već prilično zelenog grada, sadnju raznolikog bilja i cvijeća te uklanjanje asfaltiranih površina kako bi se pčelama i ostalim vrijednim oprašivačima omogućio bogat izvor hrane i sigurna staništa. Male vrijedne zujalice mogu se vidjeti diljem Beča, kako u središtu grada, tako i u rubnim zaštićenim područjima, a svoje mjesto našle su i na krovu Gradskog odjela za zaštitu okoliša.

Želite li se usavršavati u području javne uprave?

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj dodjeljuje stipendije za usavršavanja u području javne uprave koja nudi Francuska nacionalna škola za pravosudne dužnosnike (l’École Nationale de la Magistrature - ENM).

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER