Položen kamen temeljac za Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec

Novi dječji vrtić će moći primiti 14 odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece

Nakon što su prošlog tjedna otvoreni radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet te Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, položili su kamen temeljac za Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec.

Projekt izgradnje Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec vrijedan je 7,7 milijuna eura, a vrtić će po završetku gradnje moći primiti 14 odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece. 

Gradonačelnik Tomašević naglasio je da se radi o novom matičnom vrtiću koji će po završetku biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu te će zapošljavati 50 novih radnica i radnika. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 2600 m2, dok će se uređeno dvorište prostirati na dodatnih 4600 m2. 

„To je izgradnja već petog dječjeg vrtića u mandatu i predstavlja revoluciju u izgradnji dječjih vrtića u Zagrebu, nikad se u povijesti ovog grada nije gradilo toliko vrtića. Ta brojka će se povećati do kraja ove godine, a još više i sljedeće godine“, istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević. Dodao je da se do početka pedagoške godine očekuje završetak radova na četiri vrtića čija je izgradnja već započela. „Sutra otvaramo radove na prenamjeni prostora u Sesvetskoj Selnici za potrebe vrtića, a osim toga, do početka sljedeće pedagoške godine, planiramo završiti vrtiće u Kašini, Odranskom Obrežu i Ivanjoj Reci“.

Sredstva za izgradnju ovog dječjeg vrtića će u većini biti financirana iz proračuna Grada Zagreba, dok će se iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost povući oko 25 posto ukupnog troška. 

Završetak radova na izgradnji Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec očekuje se za oko devet mjeseci.

VEZANE VIJESTI

Novi način prikupljanja i kompostiranja otpalog lišća u Limogesu

S ciljem poticanja razvoja urbane poljoprivrede, posebice povrtlarstva i voćarstva, dio javnih zelenih površina francuskog grada Limogesa prošle je godine namijenjen za sadnju povrća i voćaka. Odjel za zelene površine, okoliš i biološku raznolikost Grada Limogesa sada je počeo s provedbom novog načina prikupljanja i kompostiranja otpalog lišća.

Zagreb: Počeli radovi na dogradnji OŠ Ante Kovačića

U društvu suradnika, djelatnika i polaznika Osnovne škole Ante Kovačića u zagrebačkom naselju Špansko, gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak položio kamen temeljac za izgradnju sportske dvorane s pratećim sadržajima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER