U Supetru se ovog četvrtka održava tribina o gospodarenju otpadom na Braču

Tribina će se održati 6. srpnja s početkom u 19:00 sati

Bračani već deset godina rade na informiranju i edukaciji otočana o gospodarenju otpadom. Evo gdje se ovog mjeseca mogu osobno informirati.

Grad Supetar u suradnji s Komunalnim društvom Grad i Poduzetničkim centrom Aktiva organizira tribinu o gospodarenju otpadom koja će se održati u četvrtak 6. srpnja s početkom u 19:00 sati, u prostorijama Gradske vijećnice.

Tribina o gospodarenju otpadom ima za cilj informirati građane Supetra i pripadajućih naselja o važnosti pravilnog rukovanja otpadom te pružiti platformu za raspravu o izazovima i mogućnostima koje se javljaju u tom području, posebice u kontekstu primjene novog cjenika usluga odvoza otpada.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prisustvuju tribini i aktivno sudjeluju u raspravi te postave pitanja sudionicima, podijele svoja mišljenja i iznesu prijedloge za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom u Supetru. Pitanja mogu postaviti i anonimno, putem ovog obrasca, a sudionici tribine na njih će nastojati dati odgovore tijekom održavanja tribine.

I u ovom ciklusu projekta „Zeleni Brač“, prvog projekta koji je ujedinio sve bračke općine, sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, cilj je izravno dosegnuti ciljane skupine - mještane navedenih općina i grada, informirajući ih i educirajući o načinu gospodarenja otpadom na otoku i u njihovim naseljima, ali i o poželjnim životnim navikama u kontekstu produkcije i zbrinjavanja otpada, dugoročno mijenjajući način na koji se otpad percipira što vodi ka smanjenoj proizvodnji, a povećanoj količini recikliranog otpada.

Otočani se i dalje mogu informirati o svim temama, pravima, ali i obavezama povezanim uz gospodarenje otpadom na otoku putem internet stranice projekta, na adresi www.zelenibrac.eu, gdje postoji već značajna baza savjeta i preporuka, kao i primjera dobre prakse s otoka i šire.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Imate li pitanja u vezi gospodarenja otpadom na Braču?

Tijekom rujna i listopada 2019. godine u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“ održat će se osam tribina na kojima će građanke i građani moći riješiti sve nedoumice vezane za temu gospodarenja otpadom na otoku Braču.

Zero Waste Izazov – Zeleni Brač

Bračani se pozivaju da se pridruže Zero Waste pokretu i sudjeluju u jednomjesečnom izazovu reduciranja otpada koji se odvija u sklopu projekta „Zeleni Brač – edukacijom do održivog gospodarenja otpadom na Braču“. Projekt zajednički provode Grad Supetar i sve općine na otoku Braču.

I Sutivan uveo plažne pepeljare!

U Turističkoj zajednici općine Sutivan odlučili su utjecati na rješavanje problema sve većeg broja opušaka na sutivanskim plažama i to izradom „plažnih“ pepeljara koje se mogu preuzeti u njihovom uredu, javlja Zeleni Brač.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER