U Splitu se uskoro održava rujansko izdanje sajma razmjene

Svakog prvog utorka u mjesecu volonterke Udruge Sunce organiziraju sajam razmjene rabljenih predmeta u prostorijama Kluba Zona u Splitu

Nakon zasluženog odmora u srpnju i kolovozu, splitski sajam razmjene ponovno otvara svoja vrata u utorak 5. rujna 2023. u 18 sati.

Sajmovi razmjene nastavljaju se odvijati kao i do sada, svakog prvog utorka u mjesecu od 18:00 do 20:00 sati u Splitu, u prostorijama Kluba Zona u Jerinoj ulici 1.

Ova inicijativa omogućuje građanima da zamijene predmete koje više ne koristite za one koji im trebaju. Svaka sitnica koja vam više nije potrebna, a potencijalno može završiti u smeću nakon sezonskog čišćenja, sada može pronaći novu svrhu zahvaljujući sajmu razmjene.

  • Klub Zona / Udruga Sunce

Pravila za sudjelovanje na sajmu razmjene

Svaki sudionik može donijeti do pet očuvanih predmeta, koji su uredni i funkcionalni. Na ovom sajmu neće se prihvaćati odjeća i obuća jer se tijekom proteklog razdoblja prikupilo najviše takvih predmeta. Stoga se potiče donošenje predmeta kao što su knjige, ukrasi, nakit, igračke, modni dodaci i slično. Odjeća i obuća s prijašnjih sajmova razmjene moći će se pronaći na policama i mijenjati za bonove.

Svaki predmet koji se donese vrijedi jedan bon, a bonovi se kasnije mijenjanju za novo odabrane predmete. Ako se ne potroše svi bonovi, mogu se čuvati i za sljedeći sajam.  

Udruga Sunce poziva građane da se pridruže ovom događaju kako bismo zajedno starim predmetima dali novu priliku, istovremeno doprinoseći očuvanju okoliša i stvaranju bolje budućnosti.

VEZANE VIJESTI

Ne znate kamo sa starim knjigama? Slijedite primjer ovog Napolitanca!

„Poklanjam knjige, ne želim da završe u kontejneru za stari papir“, napisao je jedan stanovnik napuljske četvrti Vomero i sugrađanima ponudio velik broj knjiga na zidu u Ulici Luigia Sanfelicea. Njegov velikodušni čin vjerojatno će potaknuti i druge ljubitelje čitanja na širenje polica za knjige u javnom prostoru, na kojima ih građani mogu poklanjati i slobodno razmjenjivati.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER