Tko odvaja otpad, donosi pravu odluku!

Zajedničkim snagama za još čistiji i ljepši grad

Učinite gradski krajolik Graza još čistijim i urednijim jednostavnim korištenjem mobilne aplikacije „Schau auf Graz“, poručuju građanima glavnog štajerskog grada iz Holdinga Graz.

Radnici Holdinga nastoje osigurati što kvalitetniju uslugu i održati urbani prostor Graza čistim i urednim. Međutim, ponekad se može dogoditi da u nekom dijelu grada postoji neispražnjen kontejner ili nepravilno odložen otpad, polomljeni prometni znak ili neki drugi problem koji se treba hitno riješiti.

Pomoću aplikacije „Schau auf Graz“ (Pogledaj Graz) građani mogu brzo i jednostavno prijaviti sve probleme, a informacije se zatim prosljeđuju nadležnim službama koje ih nastoje riješiti u što kraćem vremenu.

Lokacije se jednostavno označavaju, a pomoću aplikacije uz kratki opis problema lako se mogu dostaviti i fotografije. Tako se zajedničkim snagama uz neznatan napor svakog pojedinog građanina Graz može učiniti još ljepšim i ugodnijim za život.

  • © Holding Graz / Höller

Novost u aplikaciji je posebna rubrika posvećena problemima pješaka, a osim mobilne dostupna je i web verzija aplikacije.

Pored aplikacije „Schau auf Graz“ građanima su dostupne i aplikacije „Graz Mobil“ pomoću koje mogu kupovati karte za javni prijevoz na području cijele Štajerske i „Graz Abfall“ s terminima odvoza otpada, korisnim informacijama i savjetima za pravilno odvajanje i smanjenje količine otpada. Također, građanima Graza na raspolaganju je i aplikacija „Graz Wasser“ pomoću koje mogu dojaviti stanje vodomjera, pratiti potrošnju vode, saznati brojne zanimljivosti o vodi i pronaći najbližu fontanu s pitkom vodom.

Holding Graz nedavno je pokrenuo i novu kampanju s ciljem poticanja građana na pravilno odvajanje i odlaganje otpada, a jedan od pripremljenih video spotova pogledajte u prilogu članka.

S.F. | Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Umjetnost u pijesku na glavnom trgu u Grazu

Umjetnici Marielle Heessels, Charlotte Koster, David Enguerrand i Leonardo Ugolini izrađivali su skulpture u pijesku tijekom pet dana, a njihov rad na glavnom trgu u Grazu mogli su pratiti brojni posjetitelji.

Graz krajem 2025. godine dobiva 15 novih Flexity tramvaja

Dosad je diljem svijeta isporučeno oko dvije tisuće Flexity tramvaja, a prednost narudžbe iz Graza je Alstomova proizvodna lokacija u Beču. Flexity tramvaji već uspješno prometuju Bečom, Linzom, Innsbruckom, kao i Zürichom, Bruxellesom i Melbourneom, a u Grazu se očekuju u studenom 2025. godine.

U središtu Graza gradi se nova dvokolosiječna tramvajska pruga

Nova tramvajska pruga u skoroj budućnosti prometno će rasteretiti središte štajerske prijestolnice i unaprijediti javni gradski prijevoz. Projekt proširenja gradske tramvajske mreže podržava 70 % građana, dok 63 % njih smatra da će se njegovom provedbom središte grada značajno prometno rasteretiti.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER