Završava se montaža MBO postrojenja u CGO-u Biljane Donje

Po završetku radova na instaliranju opreme slijedi osmotjedni pokusni rad kao dio šestomjesečnog probnog rada cijelog CGO-a

U Centru za gospodarenje otpadom Biljane Donje završavaju se radovi na instaliranju opreme u sklopu postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada

Radove koji su u punom jeku zajedno s direktorom tvrtke Eko d.o.o. Dinom Perovićem obišao je zamjenik direktora Fonda Mirko Budiša. Kada montaža bude završena, slijedi osmotjedni pokusni rad kao dio šestomjesečnog probnog rada cijelog CGO-a, izvijestili su iz tvrtke Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.

CGO Biljane Donje je četvrti centar za gospodarenje otpadom koji će biti izgrađen u Hrvatskoj, a s kapacitetom od 88 000 t/godišnje pokrivat će potrebe Zadarske i dijela Ličko-senjske županije. Projektu vrijednom oko 90 milijuna eura dodijeljeno je oko 49 milijuna eura EU sredstava kroz Operativni program konkurentnost i kohezija, a dio od 13,7 % prihvatljivih troškova investicije sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Centar, zajedno s već izgrađenim pretovarnim stanicama u Biogradu na moru, Pagu i Gračacu, predstavlja kvalitetnu alternativu postojećim odlagalištima jer je će se obrada miješanog komunalnog otpada obavljati po najvišim europskim standardima.“ – istaknuo je zamjenik direktora Fonda Mirko Budiša prilikom obilaska CGO Biljane Donje.

Eko d.o.o. / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

CGO Biljane Donje kreće s probnim radom u rujnu 2023.

Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje trebao bi početi s probnim radom u rujnu ove godine. Probni rad četvrtog regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj odvijat će se u segmentima i trajat će oko šest mjeseci.

Premijer Plenković obišao CGO Biljane Donje

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je danas CGO Biljane Donje, najveći od četiri postojeća hrvatska centra za gospodarenje otpadom i vrijedan gotovo 90 milijuna eura, a koji je danas pušten u probni rad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER