Područna škola Drage u blizini Biograda na Moru dobila zelenu oazu

U sklopu kampanje „JYSK za moj zeleni grad“ okoliš škole u Dragama oplemenjen mediteranskim biljem i vrtnim namještajem

JYSK nastavlja svoj projekt „Za moj zeleni grad“ te nedugo nakon uređenja vrta i okoliša osnovne škole u Marčani, JYSKovi zaposlenici iz trgovine u Biogradu na Moru prepoznali su potrebu i predložili uređenje Područne škole Drage, koja je dobila uređen ulaz i okoliš u blizini.

„JYSK za moj zeleni grad“ je društveno-ekološki projekt zaposlenika danskog maloprodajnog lanca kojim se želi potaknuti na razvoj ekološke svijesti i brigu o lokalnoj zajednici. S ciljem uvođenja pozitivnih promjena uređeno je područje oko škole, mjesto gdje bi djeca trebala provoditi najviše vremena i družiti se sa svojim vršnjacima.

Akcija u mjestu Drage pokrenuta je zahvaljujući Nini Stojanov, zaposlenici JYSK trgovine u Biogradu na Moru. Uvidjevši da djeca nemaju priliku promatrati niti biti okruženi prirodom, zaključila je kako bi uz pomoć JYSKa mogla prenijeti mediteranski ugođaj u svoje mjesto. Područje oko škole je nakon akcije oživjelo, a djeca su uživala u plodovima svog rada te zaigrano provodila vrijeme sa svojim prijateljima.

„Unatoč nedostatku ulaganja  u okoliš našeg divnog mjesta, napokon smo pokazali mladima da se sve može kad ima volje i želje za promjenom“, izjavila je Nina Stojanov.

Ravnatelj škole Ivo Čirak zahvalio se vrijednim zaposlenicima JYSKa: „Vanjski prostor Područne škole Drage se preporodio nakon JYSKovog doprinosa mediteranskim biljem i postavljanjem vrtnih klupa. Kako svako manje mjesto ima nekoliko  lokacija gdje se ljudi rado okupljaju, tako se nadam da će i naša škola postati jedno od takvih mjesta. Današnji tempo života ne ostavlja previše vremena za druženje, a ova je hvalevrijedna akcija odličan način da omogućimo djeci prostor za nesmetano druženje s vršnjacima.“

Udružene snage profesora, učenika i zaposlenika JYSKa odradile su velik posao s osmijehom na licu za ljepši i zeleniji okoliš.

VEZANE VIJESTI

Zaposlenici JYSKa i volonteri posadili drveće i zazelenili centar Makarske

U subotu 13. studenog održala se akcija ozelenjavanja središta Makarske zahvaljujući hvalevrijednom „zelenom“ projektu „JYSK ZA MOJ ZELENI GRAD“ kako bi se reagiralo na  posljedice pretjerane izgradnje i manjka zelenih površina koje karakteriziraju ovu popularnu turističku destinaciju.

JYSK nudi stolice od recikliranih ribarskih mreža

Ususret obilježavanju Dana planeta Zemlje, JYSK je predstavio novu kolekciju vrtnog namještaja s naglaskom na stolice izrađene od starih ribarskih mreža kako bi se priključio globalnom povećanju svijesti o održivom razvoju

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER