Općina Skrad i Rotary klub Rijeka Novi val pozivaju na „Dane zajedničke sadnje“

Sudjelujte u uređenju parka u Skradu

Već dobro poznat riječkoj javnost, ali i šire, mladi Rotary klub Rijeka Novi val iza sebe ima cijeli niz akcija i hvalevrijednih projekata u lokalnoj zajednici. Ove subote 30. rujna s početkom u 9:30 sati, u suradnji s Općinom Skrad organizira akciju pod nazivom „Dani zajedničke sadnje”.

„Znanstveno je dokazano da parkovi u gradovima smanjuju zagađenost zraka, a u vrijeme toplijih mjeseci svojim zelenilom snižavaju temperaturu u gradovima i služe kao utočiste za građane kako bi predahnuli, prošetali te zaklonili se od ljetne vrućine.“ – ističu u Rotary klubu Rijeka Novi val. Cilj subotnje akcije sadnje je različitim sadnicama urediti park u Skradu.

Na sudjelovanje se pozivaju svi građani, članovi Rotary, kao i Rotaract te Interact klubova, ali i svi prijatelji kluba, a nakon akcije sadnje i aktivno provedenog vremena u prirodi planiran je nastavak druženja u Skradu.

Sudionici se mole da sa sobom ponesu prikladnu odjeću i obuću (gojzerice, tenisice), a na licu mjesta bit će osiguran alat za sadnju, zaštitne rukavice, kao i osvježenje tijekom i nakon aktivnosti. Ovo nije prvi projekt ove vrste u organizaciji Rotary kluba Rijeka Novi val. Prošle godine održana je slična akcija na području Općine Brod Moravice, gdje je posađeno preko tisuću sadnica stabala uz pomoć Hrvatskih šuma.

Kotizacija iznosi 20 eura i uključuje ručak i okrepu, a okupljanje u Skradu počinje u 09:30 sati na sljedećoj lokaciji.

Ekovjesnik

  • Fotografije s prošlogodišnje akcije pošumljavanja u Općini Brod Moravice: Rotary klub Rijeka Novi val

VEZANE VIJESTI

Tele2 proslavio rođendan i pridonio obnovi dva hektara šume u Gorskom kotaru

Ne možda, već sasvim sigurno oko 150 zaposlenika Tele2 danas je bilo u šumi. I to zato što su uobičajeni radni dan zamijenili sadnjom više od tri tisuće sadnica smreke kod Vrbovskoga, u suradnji s Hrvatskim šumama. Tako su dobrotvornim radom pomogli lokalnoj zajednici, ali i pridonijeli u obnovi dva hektara šume Gorskog kotara koja je stradala u vremenskim nepogodama.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER