U Zadru se održava radionica EUI-a na temu integriranih teritorijalnih ulaganja

Prijavite se ako vaš grad ili općina sudjeluju u obuhvatu jednog od 22 ITU područja

Europska urbana inicijativa (EUI) u okviru svojih aktivnosti jačanja kapaciteta gradova u Zadru od 24. do 25. listopada organizira radionicu na temu integriranih teritorijalnih ulaganja. Prijave su otvorene do 19. listopada 2023.

Riječ je o prvom događaju Europske urbane inicijative o integriranim teritorijalnim ulaganjima u Hrvatskoj, na kojem će se domaći gradovi okupiti kako bi razgovarali o izazovima provedbe istinski integriranih strategija za održivi urbani razvoj (SRUP) te zajedno poboljšali svoje kapacitete za ostvarivanje visokokvalitetnih integiranih teritorijalnih ulaganja, izvijestila je Udruga gradova.

Aktivno učenje bit će glavni fokus ovog dvodnevnog događaja. Sudionici će pohađati radionice, terenske posjete, prezentacije studija slučaja te će raditi na konkretnim primjerima. Događaj će se baviti s tri ključne teme za provedbu ITU-a u Hrvatskoj:

  • Mogućnosti i prepreke međusektorske integracije za provedbu SRUP-ova. Međunarodni predavači podijelit će svoja iskustva i stručnost u strateškom kombiniranju višesektorskih i višedimenzionalnih intervencija.
  • Jačanje inovacijske i poduzetničke infrastrukture u urbanim ITU područjima. Sudionici će prisustvovati sesiji i radionici o modelima inovacijskih okruga i najboljim praksama na međunarodnoj razini. Osim toga, naučit će kako se povezati s mogućnostima financiranja institucija za potporu poduzetništvu u okviru ITI mehanizma u Hrvatskoj.
  • Maksimiziranje utjecaja na razvoj funkcionalnih urbanih područja (FUA) i teritorijalne integracije. Poseban naglasak bit će stavljen na to kako omogućiti participativnije pristupe razvoju i provedbi projekta poticanjem suradnje, a ne natjecanja između različitih urbanih vlasti.

Program događaja možete pogledati ovdje, a registracijskom obrascu za sudjelovanje na radionici možete pristupiti putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

S više parkova i zelenih površina ova metropola postaje pravi „vrtni grad“!

Prva žena na čelu francuske metropole već je u svom prvom mandatu pokrenula veliku zelenu preobrazbu grada sadnjom 20.000 stabala. Na tome se nije stalo jer je u Parizu od srpnja 2020. dodatno povećan broj njegovih zelenih stanovnika, a ukupno je tijekom prošle sezone sadnje (jesen-zima 2020.) posađeno 15.284 stabala. Ove sezone planira se sadnja više od 20.000 stabala.

Krajem rujna predstavljanje Poziva za izradu strategija zelene urbane obnove

Udruga gradova u suradnji s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine RH u srijedu 28. rujna organizira hibridnu radionicu za gradove potencijalne prijavitelje na najavljeni Poziv za izradu strategija zelene urbane obnove koji se provodi u okviru reformskih inicijativa Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

RegioStars 2019

Europska komisija i ove godine organizira natječaj „RegioStars awards“ za odabir najboljeg EU projekta, koji potiče regionalni razvoj. Projekti se na natječaj mogu prijaviti već sada, a prijave traju do 9. svibnja.

RegioStars 2019

Europska komisija i ove godine organizira natječaj „RegioStars awards“ za odabir najboljeg EU projekta, koji potiče regionalni razvoj. Projekti se na natječaj mogu prijaviti već sada, a prijave traju do 9. svibnja.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER