Članovi Udruge Latice i GKP Komunalac Koprivnica dali svoj doprinos smanjenu plastičnog otpada

Još jedan primjer koprivničke dobre prakse

Udruga Latice za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama i ove se godine uključila u akciju koprivničke komunalne tvrtke Komunalac kojom se želi ukazati na potrebu smanjenja količine otpada i to ponovnom upotrebom predmeta koji se najčešće tretiraju kao otpad.

U Reciklažnom dvorištu Herešin prikupljene su stare staklenke kojima su članovi Udruge Latice bojanjem udahnuli novi život. Znak križa napravljen je pomoću ljepljive trake, a ostatak staklenki obojen je čime su dobiveni lampioni za blagdan Svih svetih. Poklopci na staklenkama prikupljeni su na groblju, i to od iskorištenih lampiona koji se sakupljaju u posebnim spremnicima.

„Članovi Udruge Latice uoči blagdana Svih svetih posjetili su koprivničkog groblje Pri sv. Duhu i svojim recikliranim lampionima ukrasili dječje polje. Ono što je najvažnije, naučili su nešto novo i napravili mali korak prema podizanju svijesti o ponovnoj upotrebi predmeta“, ističu u koprivničkom Komunalcu.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice tako se i ove godine uključila u akciju Komunalca kojom se želi ukazati na potrebu smanjenja količine otpada i to ponovnom upotrebom predmeta te stvaranjem novih od materijala koje tretiramo kao otpad.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Na koprivničkom groblju Pri sv. Duhu i ove se godine obilježava Tjedan upoznavanja groblja (Week of Discovering European Cemeteries – WDEC). Grobljem upravlja poduzeće Komunalac kao član Udruženja značajnih groblja u Europi (ASCE).

Koristite ekološki prihvatljivije i manje opasne lampione!

Osim mogućeg nastanka požara uslijed velike količine upaljenih svijeća i lampiona te suhog cvijeća na grobljima, tijekom blagdana Svih svetih na grobljima stvaramo ogromne količine plastičnog otpada. Umjesto korištenjem milijuna plastičnih lampiona svoju ljubav prema pokojnicima možete izraziti i ekološki prihvatljivijim te manje opasnim varijantama lampiona.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER