Grad Križevci financira toplinsku izolaciju tavana u energetski siromašnim kućanstvima

Javni poziv za financiranje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za energetski siromašna kućanstva na području grada Križevaca

S ciljem povećanja toplinske izolacije tavana stambenog prostora postojećih obiteljskih kuća te smanjenja potrošnje energije i troškova grijanja kućanstava u opasnosti od energetskog siromaštva, Grad Križevci financirat će im postavljanje toplinske izolacije tavana.

Grad Križevci objavio je Javni poziv za financiranje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za energetski siromašna kućanstva na području Križevaca, a prijaviti se mogu građani koji su, između ostalog, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi, imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće u kojoj se provodi projekt, prihod po članu kućanstva u kućanstvima s tri i više članova ne prelazi 300,00 eura, odnosno prihod po članu kućanstva u kućanstvima s jednim do dva člana ne prelazi 560,00 eura, nemaju dospjelih nepodmirenih dugovanja prema Gradu i zadovoljavaju ostale odredbe Poziva koje se mogu vidjeti na stranicama Grada Križevaca.

Grad Križevci je u Proračunu za ovu namjenu osigurao 40.000,00 eura, a korisnici mogu ostvariti financiranje 100-postotnog iznosa opravdanih troškova za postavljanje toplinske izolacije tavana.

„S obzirom da se najveće uštede u troškovima grijanja u odnosu na ulaganja mogu ostvariti izolacijom stropa iznad grijanog prostora, odlučili smo građanima u opasnosti od energetskog siromaštva financirati postavljanje toplinske izolacije. Riječ je o zaista jednostavnoj mjeri kojom će se značajno smanjiti troškovi grijanja pa stoga pozivam sve sugrađane koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva da iskoriste ova sredstva. Pored sufinanciranja solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća ovo je još jedan iskorak Grada Križevaca kojim izravno pomažemo građanima“, istaknuo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

U gradskoj upravi kao opravdane troškove ističu troškove nabave i ugradnje materijala za toplinsku izolaciju tavana stambenog prostora staklenom, kamenom ili mineralnom vunom debljine od minimalno 14 cm, pri čemu maksimalni opravdani trošak ne može biti veći od 6 EUR/m2 neto površine tavana stambenog prostora s PDV-om. Obiteljske kuće u kojima nitko ne stanuje i gospodarske zgrade nisu predmet ovog Javnog poziva.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 12. prosinca 2023. godine. Više informacija i potrebnu dokumentaciju za prijavu potražite putem sljedeće poveznice.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Energetska zadruga KLIK finalist Europske nagrade za energetsku održivost 2023.

Energetska zadruga KLIK jedan je od finalista Europske nagrade za energetsku održivost 2023. u kategoriji lokalnih energetskih akcija. Nagradom se daje priznanje provedenim akcijama održive energije, koje je pokrenula skupina građana ili potrošača, a koja doprinosi tranziciji prema čistoj energiji na razini zajednice ili na lokalnoj razini te inspirira i motivira druge da provedu slične korake u cijeloj EU.

U Križevcima otvoren prvi hrvatski Energetsko-klimatski ured

Grad Križevci nastavlja razvoj u smjeru energetski neovisnog grada do 2030. godine pa je tako nakon prvog grupnog ulaganja građana u obnovljive izvore energije kroz projekt Križevački sunčani krovovi, pokretanje jedne od prvih hrvatskih energetskih zadruga građana – KLIK te ostalih aktivnosti otvoren i Energetsko–klimatski ured - prvi ured takve vrste u Hrvatskoj!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER