Usklađivanje plavog rasta s očuvanjem i obnovom mora

Club Alpbach Croatia i Austrijski kulturni forum organiziraju panel raspravu na temu „Usklađivanje plavog rasta s očuvanjem i obnovom mora“ koja će se održati u četvrtak 7. prosinca u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu.

Ovaj događaj predstavlja nastavak nastojanja Club Alpbach Croatia (KAH) da relevantne dionike i europsku javnost uključi u raspravu o vitalnoj važnosti morskih ekosustava za plavo gospodarstvo. Na Europskom forumu Alpbach 2023., održanom pod sloganom „Bold Europe“, KAH je organizirao raspravu pod nazivom „Prema otpornijem lancu vrijednosti plave ekonomije i očuvanja morskog okoliša“ (Towards a more Resilient Value Chain of the Blue Economy and Marine Environment Preservation“). Budući da se tema pokazala relevantnom na europskoj razini, u raspravu se sada žele uključiti i hrvatski dionici i to kroz organizaciju niza događaja koji se bave različitim aspektima ove teme.

Panelisti će biti ugledni stručnjaci u sektoru plave ekonomije: Mateo Ivanac, predsjednik uprave Digital Innovation HUB Innovamare i voditelj Innovation factory u Centru za razvoj industrije Hrvatske gospodarske komore, Fabijan Peronja, voditelj Programa održivog plavog gospodarstva u WWF Adria, i Petra Počanić, viša konzultantica za održivost u konzultantskoj tvrtki Hauska & Partner. Raspravu će moderirati dr. sc. Mario Špadina, direktor tvrtke SeaCras i član Club Alpbach Croatia, nakon čega će uslijediti rasprava.

Nakon rasprave slijedi neformalno druženje u Austrijskom kulturnom forumu.

  • Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Klimatski forumi petkom u MSU-u

Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pozivaju vas na seriju „Foruma petkom“, koji će se održati od 10. prosinca 2021. do 21. siječnja 2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu.Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) pozivaju vas na seriju „Foruma petkom“, koji će se održati od 10. prosinca 2021. do 21. siječnja 2022. u MSU Zagreb, s ciljem upoznavanja različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu.

Održiva moda i burgeri od insekata?

Radionica „Održiva moda i burgeri od insekata?“ temelji se na Erasmus+ projektu „DiaLog – Učenici raspravljaju o kontroverznim pitanjima vezanim za klimatske promjene (2020.-2023.)”, a održat će se u petak 19. svibnja od 9:00 do 10:30 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru.

Osjetite svijet onako kako ga osjećaju gljive, bakterije ili alge

S projektom „Kroz mulj i sluz…“ („Through Ooze and Slime…“) nizozemska umjetnica Maaijke Middelbeek poziva vas da u Galeriji na katu osjetite svijet onako kako ga osjećaju gljive, bakterije ili alge i ponovno se povežete s mikrokozmosom iz kojeg smo došli.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER