Početak odvojenog prikupljanja otpada na području Rijeke

Individualizirani sustav prikupljanja otpada KD Čistoća Rijeka dosad je implementirala na području nekoliko gradova i općina na riječkom području

U srijedu 13. prosinca predstavit će se uvođenje individualiziranog sustava prikupljanja komunalnog otpada na području grada Rijeke.

Implementaciju sustava predstavit će gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Grada Rijeke Maja Malnar i direktor KD Čistoća Bojan Jurdana.

Individualizirani sustav prikupljanja komunalnog otpada uvodit će se sukcesivno, počevši od mjesnih odbora Svilno, Pašac, Draga, Sveti Kuzam, Orehovica, Pehlin, Grbci, Gornji Zamet i Srdoči.

Uvođenjem individualiziranog sustava prikupljanja komunalnog otpada korisnicima se omogućuje pravilno odvajanje reciklabilnih vrsta otpada koje se mogu ponovno preraditi i upotrijebiti. Također, korisnici izravno utječu na smanjenje količine miješanog komunalnog otpada, a samim time i na konačan iznos svojih računa. Ovo unapređenje sustava gospodarenja otpadom dodatno će potaknuti rast količina i kvalitetu odvojeno prikupljenih reciklabilnih vrsta otpada, ističu u Gradu Rijeci. 

Podsjetimo, individualizirani sustav prikupljanja otpada KD Čistoća do sada je implementirala na području gradova Bakar, Kastav i Kraljevica te općina Klana, Jelenje, Viškovo, Kostrena i Čavle.

VEZANE VIJESTI

Rijeka: Danas izvanredna Skupština KD Čistoća i sastanak s predstavnicima radnika i sindikata

S obzirom na aktualno stanje u KD Čistoća i obustavu rada radnika, danas će se u Upravi KD Čistoća Rijeka održati izvanredna sjednica Skupštine društva na kojoj će sudjelovati predstavnici svih suvlasnika. Po njenom završetku planiran je sastanak s predstavnicima sindikata i radnika u cilju nastavka pregovora o povećanju materijalnih prava radnika, izvijestili su iz Grada Rijeke.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER