Novi standard na autocesti A3: Otvoreno prodajno mjesto budućnosti Dragalić Sjever

Završetak izgradnje i puštanje u rad velike solarne elektrane u okruženju vjetroelektrane Ljubač predstavljat će najveću investiciju Grupe Petrol

Grupa Petrol krenula je u 2024. godinu otvaranjem prvog prodajnog mjesta na prometnoj lokaciji Dragalić AC Sjever, uz autocestu A3 Zagreb - Lipovac. Novo prodajno mjesto na 700 četvornih metara predstavlja suvremeno i inovativno okruženje, u potpunosti izgrađeno prema preferencijama putnika, a u ponudi se posebno ističu punionice za električna vozila.

Dragalić Sjever označava proširenje prodajne mreže na više od 202 lokacije diljem Hrvatske, potvrđujući istovremeno posvećenost strateškim ciljevima, novim zapošljavanjima i fokusiranosti na jedinstveno iskustvo kupnje.

„Prošle godine smo uspješno renovirali i otvorili deset prodajnih mjesta, provodeći koncept vrhunskog iskustva kupnje i usluge. Ova greenfield investicija jasno pokazuje našu posvećenost održivim, moderniziranim i digitaliziranim uslugama. Novo prodajno mjesto Dragalić Sjever manifestacija je naše posvećenosti pružanju vrhunske kvalitete, stvaranju osjećaja stabilnosti, povjerenja i izgradnje čvršćih veza s našim kupcima." – izjavila je Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Petrol Hrvatska.

  • Simona Kostrevc, predsjednica Uprave Petrol Hrvatska

Na PM Dragalić AC Sjever dostupna su visokokvalitetna goriva iz Q Max linije, uključujući LPG i AdBlue, s inovativnom tehnologijom za zaštitu motora i povećanu energetsku učinkovitost. Također, osigurane su e-punionice za vozače električnih vozila.

U cilju stvaranja zelene budućnosti, Grupa Petrol na svojim prodajnim mjestima aktivno radi na instalaciji solarnih elektrana. Ova inicijativa predstavlja korak prema vlastitoj energetskoj tranziciji prema održivosti i pruža pristup zelenoj energiji iz obnovljivih izvora za kupce.

„Grupa Petrol teži izgradnji budućnosti u kojoj želimo biti vodeći dobavljač održivih energetskih rješenja te najbolji partner na putu. Već u 2024. godini slijede nove obnove i daljnje postupno ažuriranje naše mreže u Hrvatskoj. Osim toga, planiramo i značajna ulaganja u projekte energetske tranzicije.“ – izjavio je Jože Smolič, član Uprave Petrol d.d. Ljubljana.

  • Jože Smolič, član Uprave Petrol d.d. Ljubljana

U 2024. više od 57 milijuna eura za projekte energetske tranzicije

Završetak izgradnje i puštanje u rad jedne od najvećih solarnih elektrana u regiji, u sklopu tri lokacije koje okružuju Petrolovu vjetroelektranu Ljubač (Suknovci, Vrbnik i Pliskovo), predstavlja najveći od budućih investicijskih pothvata.

„Grupa Petrol je za investicije u 2023. godini ukupno namijenila više od 80 milijuna eura. Za 2024. godinu planirana su još ambicioznija ulaganja u iznosu od 130 milijuna eura, pri čemu će čak 44 posto navedenih sredstava biti posvećeno projektima energetske tranzicije.“ – dodao je Jože Smolič.

Otvorenje novog prodajnog mjesta AC Dragalić Sjever ujedno predstavlja i priliku za angažman u društveno odgovornim inicijativama te izraz zahvalnosti prema zajednici u kojoj novo prodajno mjesto djeluje. U skladu s temeljnim vrijednostima Grupe Petrol, ovom prigodom izražena je potpora Osnovnoj školi Dragalić - školskoj zadruzi Breza s kojom Grupa Petrol dijeli uvjerenje u važnost održivosti i poštovanja prirode. Sredstva su namijenjena stvaranju održive lokalne zajednice, promicanju radnih vrijednosti te poticanju motivacije za boravak u prirodi.

»Otvorenje Prodajnog mjesta AC Dragalić Sjever predstavlja ključni korak prema ostvarivanju visokih ciljeva u održivosti, modernizaciji i digitalizaciji usluga. S usmjerenjem na izuzetno iskustvo kupnje, inovativna energetska rješenja te društveno odgovorno poslovanje, Petrol gradi snažne veze s zajednicom, istovremeno doprinoseći ostvarenju vizije o zelenoj budućnosti«, zaključuju u Grupi Petrol.

 

VEZANE VIJESTI

Otvoren je novi krug grupne nabave solarnih elektrana

Zelena energetska zadruga (ZEZ) poziva vlasnike obiteljskih kuća, tvrtki i obrta iz cijele Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u novom krugu grupne nabave solarnih elektrana. Grupnom nabavom cilj je ostvariti barem 15 % popusta na opremu visoke kvalitete, ali i više drugih pogodnosti, čime sudionici smanjuju trošak i ubrzavaju povrat ulaganja u vlastitu solarnu elektranu.

I punionice za električna vozila mogu biti ugodno mjesto za odmor

Arhitektonska tvrtka COBE sa sjedištem u Kopenhagenu nedavno je predstavila projekt možda najljepših i najodrživijih stanica za punjenje električnih vozila na svijetu. Ove ultra brze solarne stanice su u cijelosti izgrađene od reciklabilnih materijala, a njihova posebnost nije samo u tome što omogućuju punjenje vozila za 15 minuta, već vozačima također nude lijepo i ugodno mjesto za odmor i opuštanje.

Ultrabrze punionice postavljaju se diljem Europe zahvaljujući EU projektu CROSS-E

Projekt Cross-border Charging Electric (CROSS-E) je ambiciozna europska inicijativa osmišljena s ciljem postavljanja ultrabrzih punionica za električna vozila duž ključnih tranzitnih ruta i luka diljem Europe kako bi se ostvarila vizija budućnosti bez emisija tijekom putovanja električnim vozilima po Europi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER