Botanički vrt otvara svoja vrata posjetiteljima nakon zimskog mirovanja

Uranilo proljeće u Botaničkom vrtu PMF-a!

Botanički vrt PMF-a ponovno se otvara u četvrtak 15. veljače u 9:00 sati. Tijekom školske godine ulaz u Vrt besplatan je za sve posjetitelje isključivo ponedjeljkom i utorkom, a bez naplate ulaznica od ove ga godine mogu posjetiti umirovljenici uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice.

„Iako možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su nas opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem: osim očekivanih žutih cvjetova ozimica pojavile su se visibabe i drijemovci, a polako se pokazuju i šafrani, jaglaci, kukurjeci… Stoga smo ubrzali osnovne pripremne radove čišćenja staza i nasada, kako bismo vam omogućili da dođete uživati u dašku proljeća i bogatstvu naših zbirki samoniklog bilja hrvatske flore“, navode u Botaničkom vrtu PMF-a.

Tijekom veljače radno vrijeme Vrta bit će ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14:30 sati, a ostale dane, uključujući subotu i nedjelju, od 9 do 16 sati.

Ponedjeljkom i utorkom tijekom školske godine ulaz u Vrt je besplatan za sve posjetitelje, a ostale dana plaća se ulaznica od dva eura (redovna) ili jednog eura (učenici i studenti).

Od ove godine svi umirovljenici s hrvatskim državljanstvom u Botanički vrt mogu ući besplatno, uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice čuvarima na ulasku u Vrt. Povlastica besplatnog ulaska i dalje se primjenjuje na djecu predškolske dobi.

VEZANE VIJESTI

Otvoren je Botanički vrt! Dođite pogledati eksploziju proljetnica!

Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je nakon zimskog mirovanja od srijede 23. veljače ponovno otvoren za posjetitelje. Razlog ovako ranom otvaranju su proljetnice koje su i ove godine ranije procvjetale, objašnjavaju iz Botaničkog vrta.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER