U Veneciji otvoren novi biciklističko-pješački most

Novom biciklističkom stazom i mostom Marghera se preko Catene povezuje s gradskom četvrti Chirignago

Nakon otvaranja nove biciklističke staze gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro presjekao je vrpcu novog biciklističko-pješačkog mosta Chirignago-Catene. Most je izgrađen u okviru programa podizanja sigurnosti i obnove prometne infrastrukture na cijelom području grada Venecije.

„Danas sam jako sretan jer otvaramo novu vezu za pješake i bicikliste koja će podići sigurnost kretanja u ovom dijelu grada. Radovi su izvedeni u okviru programa kojim financiramo izgradnju više od 200 kilometara novih biciklističkih staza na cijelom području Venecije. To su pravci koje jamče sigurnost pješaka i biciklista, a istovremeno imaju veliku važnost za ponovni razvoj tih područja“, objasnio je gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro.

„Sljedeći zahvati povezani su s izgradnjom nove biciklističko-pješačke staze koja će središte Gazzere povezivati ​​s ulicom Via Asseggiano i ići do raskrižja s ulicom Via Risorgimento, s ciljem stvaranja sigurnih ruta za studente i sve građane koji svakodnevno prolaze tim ulicama“, dodao je gradonačelnik Brugnaro.

© Comune di Venezia

Nova dionica biciklističko-pješačke staze duga je oko 450 metara, od čega se 165 metara proteže preko novog mosta iznad željezničke pruge Venecija-Padova, izgrađenog pored postojećeg cestovnog nadvožnjaka. Projektom su očuvana postojeća stabla uz stvaranje dodatnih zelenih površina i cvjetnjaka na strani Chirignaga. Izgradnja mosta izvedena je uz minimalno ometanje željezničkog prometa.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Veneciju je pogodio najveći plimni val u posljednje 53 godine

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro planira proglasiti izvanredno stanje nakon što je grad pogodila druga najveća razina mora (aqua alta) otkad se provode mjerenja. Pod vodom je 85 % grada, pa tako i bazilika sv. Marka te brojni trgovi i ulice.

Može li sustav podmorskih barijera Mose spasiti Veneciju?

Nakon što je za najveći plimni val od 1966. godine okrivio klimatske promjene, gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro je u petak pozvao građane da prate podatke o porastu razine mora. Iako Venecija još nije zbrojila štete od visokog plimnog vala koji je grad pogodio u noći s utorka na srijedu, grad se već danas priprema za novi plimni udar, budući da gradske vlasti očekuju da bi razina mora mogla narasti za 160 cm.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER