Grad Dubrovnik u travnju organizira radionice i predavanja o gospodarenju otpadom

Niz zanimljivih predavanja, radionica i prezentacija o najnovijim trendovima i novitetima u gospodarenju otpadom

Grad Dubrovnik u travnju provodi projekt besplatnih edukacijsko-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom u okviru kružne ekonomije kojim će obuhvatiti širok spektar ciljanih skupina.

Svrha projekta je provedba aktivnosti koje će doprinijeti podizanju svijesti o važnosti sprječavanja nastanka otpada, ponovne uporabe proizvoda, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i recikliranja, kao i informiranja stanovništva o infrastrukturi gospodarenja otpadom u gradu Dubrovniku, mogućnostima za odvajanje i zbrinjavanje otpada te poticanja prakticiranja tehnika recikliranja otpada u kućanstvima i tvrtkama.

Konačni cilj je da lokalno stanovništvo i zajednica stečena i usvojena znanja nastave primjenjivati kroz svakodnevne životne navike i usvajanje odgovornog postupanja s otpadom, ističu u dubrovačkoj gradskoj upravi.

S tim ciljem Grad Dubrovnik organizirat će čitav niz predavanja, radionica, prezentacija opreme i rješenja za gospodarenje otpadom i drugih aktivnosti informiranja. Aktivnosti su usmjerene prema građanstvu, odgojno-obrazovnim djelatnicima, djeci i mladima u osnovnoškolskom obrazovanju, turističko-ugostiteljskom sektoru, poduzetnicima i javnim ustanovama, a za svaku od njih pripremaju se cjelodnevne tematske aktivnosti.

Sve projektne aktivnosti održat će se od 15. do 29. travnja 2024. u Akademis Academia (Ulica Marka Marojice 2b)  i to prema sljedećem rasporedu:

  • 15. travnja 2024. - Aktivnosti za djelatnike u odgojno - obrazovnim ustanovama
  • 16. travnja 2024. - Aktivnosti za turističko - ugostiteljski sektor
  • 18. travnja 2024. - Aktivnosti za javni sektor
  • 19. travnja 2024. - Aktivnosti za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta
  • 22. travnja 2024. - Aktivnosti za građanstvo i organizacije civilnog društva
  • 29. travnja 2024. - Aktivnosti za poduzetništvo i gospodarstvo

Građani Dubrovnika pozivaju se da ispune kratki upitnik kako bi dobili informacije o programu i rasporedu događanja na kojima mogu saznati sve bitno o ovoj ključnoj temi.

„Ove aktivnosti otvorene su za sve – građane, neprofitne organizacije, djelatnike u obrazovnim ustanovama, djecu i mlade, poduzetnike u turizmu i ugostiteljstvu te djelatnike u drugim sektorima. Sve najnovije vijesti i informacije možete pratiti na društvenim mrežama Grada Dubrovnika“, poručuju iz Grada Dubrovnika.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) kroz Javni poziv za sufinanciranje provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom (JP ZO 3/2023).

 

VEZANE VIJESTI

Sve više pariških restorana i trgovina koristi višekratnu staklenu ambalažu

Grad Pariz je krajem lipnja 2021. godine pokrenuo novi zero waste projekt s ciljem rješavanja problema gomilanja ambalažnog otpada. Svakog dana u francuskoj metropoli prikupi se čak 15 tona ove vrste otpada, a zahvaljujući sve većem broju pariških restorana i trgovina koji se uključuju u projekt, sustav pologa na posude za hranu vraća se na velika vrata.

Grad Zagreb: „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“

U srijedu su u Zagrebačkom holdingu predstavljene edukativno-informativne aktivnosti koje će se, s ciljem edukacije građanki i građana Zagreba o važnosti i načinima odvojenog sakupljanja otpada te povećanja razine svjesnosti o potrebi njihovog osobnog doprinosa, provoditi u sklopu projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto!“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER