Zero Waste radionica u MSU-u: Koliko je naš život ekološki invazivan?

Prijavite se za sudjelovanje u programima edukacije MSU-a

Zero Waste radionica „Kako do ekološki manje invazivnog načina života“ održat će se u subotu 20. travnja u Muzeju za suvremenu umjetnost od 11:30 – 13:00 sati.

Marko Capek, poznat po svom Zero Waste stilu života, dat će odgovore na pitanje kako se živi s jako malo otpada te kako se gotovo sva plastika u kućanstvu može zamijeniti samostalnom izradom kozmetičkih sredstava. Sudionici radionice imat će priliku izraditi prirodni dezodorans koji je, kako tvrdi Capek, učinkovitiji od većine kupovnih.

Program je za sve sudionike besplatan, ali je potrebna prijava putem sljedeće poveznice.

Svaki/a sudionik/ca treba donijeti vlastitu kutijicu – primjerice, staru kutijicu za kreme od oko 50 ml, kako bi ponio/ponijela kući izrađeni dezodorans.

Informacije o programu MSU-a dostupne su putem sljedeće poveznice.

VEZANE VIJESTI

Berlinska robna kuća NochMall postavlja nove standarde u održivoj kupovini

NochMall je prva robna kuća rabljene robe u Berlinu, ali i puno više od toga. Ovdje se na više od 2 000 četvornih metara ne prodaju samo namještaj, odjeća, kućanski uređaji i razne potrepštine za kućanstvo, igračke, knjige i još mnogo toga – čak oko 30 000 artikala koji čekaju drugi život u novom domu, već se organiziraju brojne radionice, a Berlinčani educiraju o kružnom gospodarstvu i sprječavanju nastanka otpada.

Tri nove zero waste općine u Hrvatskoj

Danas su u Prelogu općine Domašinec, Martijanec i Podturen potpisale službenu „Zero Waste“ strategiju i ušle u društvo Zero Waste Europe gradova i općina s najboljim praksama u Europi.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER