Pula: Veruda dobiva nove podzemne i polupodzemne spremnike

Ugradnjom dodatnih polupodzemnih spremnika nastoji se omogućiti što učinkovitiji prijelaz na novi sustav prikupljanja i obračuna otpada

U ponedjeljak 10. lipnja počeli su radovi na ugradnji polupodzemnih i podzemnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u pulskom naselju Veruda

Radovi se izvode na sljedećim lokacijama: Zoranićeva ulica (2 pozicije), Ulica Kamenjak/Tomassinijeva, Ulica Veli Jože, Palladiova ulica i parkiralište Trga kralja Tomislava.

Nakon provedenog postupka nabave, izvođenje radova povjereno je društvu TGT – ADRIATIK d.o.o. iz Pule, temeljem projektne dokumentacije i rješenja o odobrenju nadležnih gradskih odsjeka, izvijestili su iz Grada Pule.

Radovi se izvode uz privremenu regulaciju prometa, a njihov završetak predviđa se u roku od 40 kalendarskih dana. Korisnicima će na kućnu adresu u kratkom roku biti podijeljene kartice s uputama za korištenje, dok će postojeći spremnici za otpad biti uklonjeni. Dodatne slikovne upute o pravilnoj upotrebi novih polupodzemnih i podzemnih spremnika, kao i o pravilnom odvajanju otpada bit će označene na svakom spremniku.

Ugradnja dodatnih polupodzemnih spremnika je još jedan u nizu projekata kojim se korisnicima nastoji omogućiti što učinkovitiji prijelaz na novi sustav prikupljanja i obračuna otpada, ističu u pulskoj gradskoj upravi.

VEZANE VIJESTI

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika za otpad

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić u utorak su u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor o nabavi i isporuci polupodzemnih spremnika za prikupljanje komunalnog otpada.

U Varaždinu počelo postavljanje polupodzemnih spremnika

Novi pametni spremnici bit će opremljeni senzorima za očitavanje podataka o količinama odloženog otpada svakog pojedinog korisnika, odnosno kućanstva, čime će varijabilni dio računa za uslugu prikupljanja otpada biti proporcionalan volumenu stvarno preuzetog miješanog komunalnog otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER