U nedjelju se održava prvo izdanje kros utrke Fiumanka Eco Run

Povodom 25. obljetnice tradicionalne jedriličarske regate Fiumanka, organizatori građanima Rijeke žele predstaviti donedavno skrivene šumske puteljke u gradu, koji su pogodni za sport i rekreaciju.

U organizaciji Fiumanke i Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners te uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, u nedjelju 16. lipnja 2024. održat će se prvo izdanje kros utrke Fiumanka Eco Run.

Deset kilometara duga kros utrka Fiumanka Eco Run održat će se u Parku lovora, preko puta nekadašnje Dječje bolnice Kantrida, s početkom u 9 sati, a okupit će maksimalno stotinu sudionika.

Utrka će se održati u organizaciji Fiumanke i Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners te uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, a podržavaju je i Savez sportske rekreacije Sport za sve i Klub za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije i to plogging šetnjom koja rekreaciju spaja s brigom za okoliš.

Staza je ukupnog uspona od oko 200 m, a utrka će trajati oko dva i pol sata te će se trčati mješovitim terenom (asfalt, makadam i šumski put). Startni paket za sve prijavljene sudionike utrke sadrži torbu, majicu s logom utrke, poklone sponzora i startni broj s čipom za elektronsko mjerenje vremena. Sudionici koji završe utrku dobivaju i finišersku medalju. Na stazi je osigurana okrijepa te obrok nakon utrke. Podjela medalja najbržima u ženskoj i muškoj konkurenciji predviđena je u 11:30 sati.

Sponzori utrke su Decathlon, Riječki sportski savez, KD Vodovod i kanalizacija d.o.o., Signalinea d.o.o i Restoran Morčić.

Kros utrka Fiumanka Eco Run povezuje mreže pješačkih staza koje spajaju šumske predjele Rijeke s morem. Održava se u sklopu tradicionalne jedriličarske manifestacije Fiumanka koja povodom svoje 25. obljetnice građanima Rijeke osim morskih nudi i donedavno skrivene šumske puteljke u gradu, pogodne za sport i rekreaciju.

VEZANE VIJESTI

Paris 2024: Čarobno okruženje za još čarobnije otvorenje Olimpijskih igara

Prvi put u povijesti Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, svečanost otvorenja neće se održati na stadionu, već u središtu grada domaćina - na ponovno čistoj rijeci čija bi kvaliteta vode trebala omogućiti kupanje, ali i održavanje pojedinih plivačkih natjecanja na Ljetnim olimpijskim igrama #Paris2024.

Torpedo Runnersi organizirali prvu kros utrku Fiumanka Eco Run

Na startu prvog izdanja kros utrke Fiumanka Eco Run u nedjelju 16. lipnja 2024. u Parku lovora, preko puta Dječje bolnice Kantrida, bilo je stotinu trkača iz Rijeke i okolice. Riječ je o prvom izdanju ove 10 km duge utrke održane pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i uz podršku Saveza sportske rekreacije Sport za sve i Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo iz Opatije.

Europski tjedan sporta u Rijeci - Back2Track

Povodom Europskog tjedna sporta u Rijeci će se u srijedu 25. rujna u 9.30 sati na terminalu na Riječkom lukobranu održati sportsko-rekreativno-zabavni program za djecu pod nazivom „Back2Track“.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER