Korištenjem otpadne topline metroa do jeftinije i „zelenije“ topline

Otpadnom toplinom iz londonskog metroa grijat će se preko tisuću domova

Općinsko vijeće londonskog Islingtona naručilo je izradu projekta za opskrbu toplinom na daljinu kako bi svojim stanovnicima omogućilo jeftiniju i „zeleniju“ toplinu. Tvrtka Ramboll ponudila je inovativno rješenje u korištenju otpadne topline iz dubina londonske podzemne željeznice.

Sjeverna i ujedno najprometnija linija londonske podzemne željeznice, koja se proteže od jugozapada do sjeverozapada grada, sa svojih je 58 km dužine, pedeset stanica te 294 milijuna pojedinačnih putovanja godišnje (podaci za 2016./2017.) poznata kao prava pećnica. U Londonu su ipak konačno odlučili iskoristiti to dosad neiskorišteno bogatstvo energije i to za grijanje više od tisuću domova.

Grijanje za 1.350 kućanstava

Prošle je godine na Sjevernoj liniji (Northern line), najstarijem dijelu londonske podzemne željeznice (dio između stanica Stockwell i Borough otvoren je još 1890. godine), izmjerena najviša temperatura od 28 °C, no ovog su ljeta temperature skakale i do nepodnošljivih 40 °C. Svatko tko se vozio londonskim metroom zna koliko vruće može biti u njegovim dubinama, no ta bi se patnja njegovih korisnika sada mogla isplatiti članovima 1.350 kućanstava u sjevernom dijelu britanske prijestolnice.

Vijeće Islingtona, četvrti na sjeveru Londona, pitalo se kako se ta energija može transformirati i učiniti korisnom za njegove stanovnike. Odgovor na to pitanje ponudila je tvrtka Ramboll od koje je naručena izrada projekta za opskrbu toplinom na daljinu, a rješenje je naizgled vrlo jednostavno - pronađeno je u otpadnoj toplini koja će se koristiti za jeftinije i „zelenije“ grijanje za 1.350 kućanstava.

Projekt Bunhill 2 District Heating Network bit će ujedno prvi projekt ovog tipa u Europi kojim će se otpadna toplina podzemne željeznice koristiti za održivo grijanje kuća, ureda i društvenih prostora ove londonske četvrti.

  • Prošle je godine na Sjevernoj liniji (Northern line) izmjerena najviša temperatura od 28 °C, no ovog su ljeta temperature skakale i do nepodnošljivih 40 °C. / Foto: uk.ramboll.com

Smanjenje emisije CO2 i bolja kvaliteta zraka

Tvrtka Ramboll je ovaj inovativni projekt razvila nakon izrade detaljne studije izvodljivosti korištenja otpadne topline londonske podzemne željeznice za opskrbu toplinom na daljinu. Pri osmišljavanju rješenja za Islington krenulo se od procjene da bi se korištenjem otpadne topline na području Londona moglo proizvesti dovoljno energije za pokrivanje čak 38 % gradske potražnje za grijanjem. Sa širenjem mreže daljinskog grijanja to bi se moglo povećati na čak 63 % do 2050. godine.

Postrojenje Bunhill 2 za povrat otpadne topline u Bunhillu jedno je od najinovativnijih u Velikoj Britaniji i njime će se omogućiti korištenje otpadne topline iz londonske podzemne željeznice za osiguravanje održive i jeftine topline za kućanstva u kućama i zgradama sagrađenim u razdoblju od 1930-ih do 1980-ih godina. Ovaj će sustav također omogućiti bolje prozračivanje metroa tijekom vrućih ljetnih mjeseci čime će se korisnicima Sjeverne linije omogućiti bolja kvaliteta zraka. No, korist od ovog sustava grijanja imat će i svi stanovnici Londona jer će se njime smanjiti emisije ugljika i poboljšati kvaliteta zraka zbog premještanja izgaranja plina.

Osim što ga financira londonska općina Islington, postrojenje Bunhill se dijelom financira iz projekta CELSIUS EU, a projekt podržavaju i drugi londonski projektni partneri, uključujući Greater London Authority, TfL i UK Power Networks. Nadogradnja postrojenja je podijeljena u dvije faze.

Prikupljanje otpadne topline

Za početak će se u tunelima Sjeverne linije, na napuštenoj stanici City Road, instalirati toplinske crpke, koja će prikupljati zrak temperature od 18 do 28 °C. Studija izvodljivosti tvrtke Ramboll potvrdila je da se prikupljena otpadna toplina može zagrijati na oko 80 °C kako bi se stanovnicima ovog dijela Londona omogućio jeftin i ekološki čist način grijanja.

Vijeće Islingtona je željelo da se ovim sustavom kućanstva napajaju najjeftinijom i najzelenijom mogućom toplinom pa je temperatura toplinskih crpki dodatno snižena na 70 °C kako bi se povećala učinkovitost sustava. Ramboll je istraživao i utjecaj nižih temperatura na grijanje zgrada i isporuku tople vode u kućanstvima kako bi osigurao zadovoljnost krajnjih korisnika čime je potvrđeno da je njihov koncept toplinskih crpki financijski i tehnički izvediv.

Treba napomenuti kako se u Parizu već koristi sustav istog tipa i znatno manjeg obima, koji korištenjem otpadne topline iz linije 11 pariškog metroa omogućuje grijanje 20 kućanstava u zgradi koja se nalazi u blizini stanice Beaubourg u Maraisu.

Ovo je izvrstan primjer proizvodnje i recikliranja energije, a nadamo se da će u većoj mjeri početi koristiti i u drugim zemljama.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zbog ovih ćete stanica metroa poželjeti (ponovno) otputovati u Napulj

Radovi na izgradnji nove stanice Capodichino linije 1 napuljske podzemne željeznice privode se kraju. Stanica će od 2024. godine središte Napulja povezivati sa zračnom lukom, a godišnje će opsluživati ​​60 milijuna putnika. Punom parom radi se i na stanicama Centro Direzionale i Tribunale, koje bi trebale biti dovršene u roku od šest mjeseci.

Grad Beč postupno ukida fosilna goriva

Austrijska metropola namjerava uložiti u geotermalnu energiju kako bi smanjila ovisnost o plinu i pridonijela postizanju cilja klimatske neutralnosti do 2040. U većini bečkih gradskih okruga više se ne smije koristiti plin za grijanje ili toplu vodu, već samo energetski učinkoviti sustavi iz obnovljivih izvora.

Slatka toplina bečkih Manner napolitanki

Poznato je da čokolada usrećuje, a ova tvornica jednostavno zrači srećom i zadovoljstvom svih svojih djelatnika koje smo tamo vidjeli i s njima pričali. Sa slatkim tajnama Mannera upoznala nas je i kroz tvornicu provela gospođa Karin Steinhart s kojom smo razgovarali o proizvodnji toplinske energije kojom se opskrbljuje čak 600 kućanstava u 16. i 17. bečkom okrugu.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER