Četvrta „Aleja prvašića“ sadi se u Cvetkoviću

Podizanje ekološke svijesti sadašnjih i budućih generacija

„Aleja prvašića“ je projekt sadnje linijskog drvoreda, svojevrsnog spomenika budućim generacijama. Naime, svi jaskanski prvi razredi svake godine sade svoje stablo i tako ostavljaju jedinstven trag na početku svog školovanja.

Prva jaskanska „Aleja prvašića“ zasađena je 2016. godine kod Glazbene škole u Jastrebarskom, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici Kralja Tomislava kod Doma zdravlja Jastrebarsko, dok će četvrta biti zasađena u Cvetkoviću kod Područne škole, i to 15. studenog s početkom u 9 sati.

Projekt „Aleja prvašića“ je pokrenut s ciljem stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedništva i međusobnog povezivanja, suradnje te izgradnje zajedničkih sadržaja, ali i svakako podizanja ekološke svijesti sadašnjih i budućih generacija. Riječ je o projektu Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog, čija je idejna začetnica Snježana Agostini, a kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.

Tako, od 2016. godine stabla u sklopu projekta „Aleja prvašića“ sade male i vrijedne ručice 12 jaskanskih odjeljenja prvašića Osnovne škole „Ljubo Babić“, pod budnim okom organizatora, nastavnika i roditelja, kako bi stabla zauvijek mogla „pričati“ o svojoj generaciji prvašića.

Grad Jastrebarsko / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

U Jastrebarskom niknula i peta „Aleja prvašića“

Peta „Aleja prvašića“ je posađena uoči Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava 20. studenog svake godine, a ovogodišnja obljetnica ima posebnu važnost budući da se ove godine slavi i 20 godina Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djece.

Velika akcija pošumljavanja Beograda počinje 17. studenog

U nedjelju 17. studenog započinje velika akcija pošumljavanja Beograda pod nazivom „Zasadi drvo“ uz istovremeno održavanje akcije „Drvo generacije“ kojom će prvašići u dvorištima svih beogradskih osnovnih škola posaditi po jedno drvo te se o njemu brinuti tijekom osam godina školovanja, javlja Energetski portal.

Srednjoškolci u Grubišnom Polju zasadili javni voćnjak

Održivi razvoj lokalne zajednice počiva na suradnji građana i institucija s ciljem povećanja kvalitete života u zajednici, ističu u Srednjoj školi Bartola Kašića u Grubišnom Polju. Stoga su učenici sa svojim mentorima prošlog tjedna krenuli s realizacijom sadnje javnog voćnjaka na školskom poljoprivrednom dobru.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER