Beč dobiva biciklistički park s jedinstvenim konceptom

Bečanke i Bečani participiraju u odlučivanju – novi biciklistički park bio je na samom vrhu njihovog popisa želja!

U bečkom okrugu Donaustadt nastat će biciklistički park namijenjen poboljšanju motoričkih sposobnosti djece i mladih

Sigurna i pristupačna vožnja biciklom jedan je od prioriteta Beča, stoga se već godinama ulaže u biciklističku infrastrukturu te se na razne načine nastoji osigurati što bolja ponuda za bicikliste u raznim dijelovima grada. Kako bi ljubitelji pedaliranja mlađeg uzrasta mogli uživati u ovoj aktivnosti na siguran i zabavan način, u 22. bečkom okrugu Donaustadt, na obali Dunava, nastat će biciklistički park namijenjen poboljšanju motoričkih sposobnosti djece i mladih. Takav koncept parka jedinstven je u Europi, a ideja o njegovoj izgradnji potječe od samih stanovnika okruga. Kako su pokazali rezultati jedne ankete, ovaj je park bio na samom vrhu njihova popisa želja.

  • Biciklistički park u Beču s jedinstvenim konceptom © Motorik Dreams

Na površini od 8.000 kvadratnih metara nalazit će se poligon s dvanaest različitih prepreka te umjetna staza za brdske bicikle koja će biti duga oko 150 metara. Tom se stazom vozi bez okretanja pedala, a namijenjena je poboljšanju ravnoteže. Prateći podne oznake biciklisti će na poligonu nailaziti na razne prepreke s kojima se i inače mogu susresti u prometu poput tramvajskih tračnica, neravnog terena, uskog dijela staze i visećih prepreka. Ovaj će park biti besplatan za sve te će se ondje moći voziti sve vrste bicikala. Gotovo sve prepreke moći će iskušati i osobe s invaliditetom jer će biti omogućen pristup invalidskim kolicima.

  • Novi biciklistički park u okrugu Donaustadt bit će namijenjen poboljšanju motoričkih sposobnosti djece i mladih © Motorik Dreams

Provedbu projekta financiraju bečka gradska uprava i okrug Donaustadt u kojem će ovaj biciklistički park niknuti. Od sredine lipnja postupno će se postavljati staze i prepreke, a završetak cijelog projekta predviđa se za rujan ove godine. 

  • Dana 9. lipnja otvorena je četvrta Pop Up Bike Lane traka duž ulice Lassallestraße / Foto: Fahrrad Wien

Ističemo kako je u Beču jučer puštena u promet još jedna, zasad četvrta privremena biciklistička traka (Pop Up Bike Lane) duž ulice Lassallestraße koja upravo vodi prema 22. bečkom okrugu Donaustadt. Grad Beč, kao i drugi gradovi širom svijeta (nažalost, ne i Zagreb), promptno reagira na povećane potrebe građana/ki za sigurnim i najzdravijim načinom prometovanja – bicikliranjem!

EurocommPR / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Beč dobio biciklistički park s jedinstvenim konceptom

Na Šetalištu Rudolfa Nurejeva u 22. bečkom okrugu Donaustadt, na obali Dunava, prije nekoliko dana otvoren je jedinstveni biciklistički park namijenjen poboljšanju motoričkih sposobnosti djece i mladih.

U Beču je 2021. izgrađeno više od 23 km biciklističkih staza

Programom izgradnje biciklističkih staza u 2021. godini osigurano je daljnje poboljšanje bečke biciklističke infrastrukture, kako širenjem postojećih biciklističkih staza i kvalitetnijim povezivanjem gradskih četvrti i okruga, tako i izgradnjom novih i još sigurnijih biciklističkih staza.

Beč nastavlja s velikim ulaganjima u biciklističku infrastrukturu

Provedbom čak 44 projekata ove će se godine glavna biciklistička mreža grada Beča proširiti za dodatnih 17 kilometara. Naglasak je na povećanju sigurnosti za bicikliste i nastavku gradnje biciklističkih staza koje su na pojedinim dijelovima prekinute.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER