THERMOSLATE® sustav termalnih ploča

Učinkovito i elegantno krovno rješenje

THERMOSLATE® je jedinstveni solarni sustav izrađen od prirodnog škriljevca koji generira energiju za grijanje kućanstva, toplu vodu i grijanje bazena. Ovaj sustav omogućuje korištenje učinkovitosti obnovljivih izvora energije uz elegantan dizajn prirodnog krovnog škriljevca.

THERMOSLATE® sustav termalnih ploča španjolskog proizvođača CUPA PIZARRAS koristi prirodni škriljevac za transformaciju Sunčeve svjetlosti u energiju za grijanje kućanstva, toplu vodu ili bazene. Velika prednost THERMOSLATE® solarnih kolektora je ta što su potpuno nevidljivi nakon instalacije te omogućuju korištenje učinkovitosti obnovljivih energija uz elegantan dizajn prirodnog krovnog škriljevca.

Sustav se postavlja brzo i jednostavno zahvaljujući modularnom dizajnu ploča od 100-postotnog prirodnog škriljevca koji je u potpunosti vodootporan. Primjenjuje se na krovovima, ali i na podovima i fasadama, a njegova težina iznosi 20 kg/m2. Zadovoljava i do 2/3 godišnje potrebe za toplom vodom te je kompatibilan sa svim sustavima za pohranu i distribuciju.

Pomaci prema održivoj arhitekturi potvrdili su potrebu implementacije rješenja poput THERMOSLATE® sustava, koji osim poboljšanja energetske učinkovitosti nudi i visoku razinu estetike.

Postoje tri sustava za besprijekornu integraciju:

  • THERMOSLATE® sustav s čavlima s nevidljivim sustavom učvršćenja od nehrđajućeg čelika
  • THERMOSLATE® sustav s kukama s vidljivim sustavom učvršćenja od nehrđajućeg čelika
  • THERMOSLATE® tehnički solarni podovi za ravne krovove, podove ili fasade

Za više informacija posjetite www.cupapizarras.com.

R.I. / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Palazzo Verde je najzelenija zgrada u Belgiji

Više od tisuću različitih biljaka krasi stambenu zgradu Palazzo Verde (Zelena palača) koju je talijanska arhitektonska tvrtka Stefano Boeri Architetti nedavno dovršila u belgijskom gradu Antwerpenu.

Pariz će uskoro dobiti svoj prvi ekološki bazen

Budući prvi ekološki bazen u Parizu gradit će se u istočnoj suvremenoj četvrti Python-Duvernois, u blizini Porte de Bagnolet, u dvadesetom okrugu francuskog glavnog grada.

Upoznajte najodrživiju plutajuću zajednicu u Europi

Schoonschip je nova održiva zajednica koja se razvija na sjeveru Amsterdama, a njen naziv u prijevodu doslovno znači „čist brod“. Novi održivi dio „Venecije sjevera“ će se po svom dovršetku sastojati od 30 plutajućih površina s ukupno 46 kuća i društvenim centrom.

Osijek: Studenti se od danas useljavaju u novi energetski samoodrživi studentski dom

Osijek je dobio najveći i najsuvremeniji studentski paviljon u Hrvatskoj ukupne neto površine od preko 15.000 četvornih metara. Sadašnjim i budućim studentima Sveučilišta u Osijeku osigurat će smještaj visoke kvalitete prema europskim standardima, a s novim domom Osijek sada raspolaže s gotovo 1500 kreveta za studente. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER