Udruge poručile: „Dosta je prometnog kolapsa! Izađi na izbore!“

Temelj kvalitetnog zagrebačkog prometnog sustava moraju biti javni prijevoz, biciklistički promet i uređene pješačke površine

Zelena akcija i Pravo na grad očekuju od budućeg gradonačelnika ili gradonačelnice Zagreba i skupštinske većine zaokret u prometnoj politici. Neučinkovit promet jedan je od glavnih zagrebačkih problema, a temelj kvalitetnog sustava mora biti javni prijevoz, biciklistički promet te uređene pješačke površine.

Poručile su to udruge na akciji održanoj u četvrtak usred jutarnje špice na križanju Vukovarske i Savske. Istaknuli su velik transparent „Dosta je! Izađi na izbore“ te stilizirane prometne znakove kojima su upozoravali na gužvu u prometu, sporost javnog prijevoza, nepostojanje biciklističke infrastrukture te korupciju i pogodovanja u izgradnji prometne infrastrukture.

  • Foto: Zelena akcija

Jedino bitnije ulaganje u javni prijevoz u posljednjem mandatu bila je izgradnja žičare. Samo za vrijednost aneksa ugovora o izgradnji, kojima je cijena izgradnje drastično porasla, mogla se izgraditi godinama planirana tramvajska pruga s čak osam tramvajskih stajališta od Zapruđa do Ranžirnog kolodvora. To je potez kojem gravitira preko 30.000 stanovnika ovog dijela Novog Zagreba. Umjesto toga, novac se slijevao u tvrtku blisku pokojnom gradonačelniku, žičara i dalje nije otvorena, a Zagreb čak 20 godina nije dobio niti jedan metar nove tramvajske pruge, ističu udruge.

>>> Pročitajte još >>> Tramvaj zvan 20 godina čežnje: dva desetljeća bez novih pruga

  • Aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije su povodom prošlogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana bez automobila zatražili proširenje zagrebačke tramvajske mreže. / Foto: Zelena akcija

Posljednjih godina se u Zagrebu ukupan broj motornih vozila godišnje poveća za 17 do 18 tisuća. Nikakve nove ceste i garaže ne mogu dugoročno zadovoljiti takav porast potražnje, a sva nova infrastruktura ubrzo će postati nedostatna. Jedino rješenje je staviti naglasak na alternative korištenju automobila.

Udruge ističu kako je, osim proširenja tramvajske mreže, potrebno osigurati poštivanje žute trake i neometano kretanje sredstava javnog prijevoza kako bi se povećala sramotno niska prosječna brzina vožnje tramvaja od samo 13 km/h. U suradnji s HŽ-om treba izgraditi nove željezničke stanice te vlakove bolje uklopiti u zagrebački promet. Nužno je uspostaviti jedinstveni tarifni sustav raznih prijevoznika koji pružaju uslugu javnog prijevoza u Zagrebu te početi elektrificirati autobuse ZET-a kako bismo se odmakli od korištenja fosilnih goriva poput plina.

Također, potrebno je napraviti pravu mrežu biciklističkih magistrala, staza i traka, osigurati dovoljno parkirnih mjesta za bicikle te uspostaviti razgranat sustav javnih bicikala u gradskom vlasništvu. Nužno je širiti pješačke zone, osigurati dovoljno široke nogostupe te uspostaviti zone smirenog prometa unutar dijelova stambenih naselja. Također, potrebno je izgraditi parkirališta i garaže izvan gradskog središta te uvesti tzv. 'Park&Ride' sustav.

>>> Pročitajte još >>> Želimo bolji javni prijevoz, a ne nove garaže u centru Zagreba! 

  • Foto: Zelena akcija

„Prometno planiranje neraskidivo je povezano s prostornim planiranjem i treba postati njegov sastavni dio. Upravo se pametnim urbanizmom može kreirati grad u kojem se smanjuje potreba za velikim brojem putovanja te se ljudima omogućuje da velik dio svojih potreba zadovolje u svojim gradskim četvrtima. Izbori su prilika za takav zaokret i konačni početak rješavanja nagomilanih problema“, zaključuju udruge te pozivaju sve građane i građanke Zagreba da tu priliku iskoriste i izađu na izbore.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zelena Močvara 19. lipnja u zagrebačkom klubu Močvara

Zelena akcija i klub Močvara pozivaju vas u subotu 19. lipnja na „Zelenu Močvaru“, poludnevni zabavno-glazbeni događaj. Očekujte izložbu radova, kviz i nastupe sjajnih bendova u Močvari! Ulaz je besplatan.

Kako prometnu gradsku ulicu pretvoriti u ugodnu zelenu oazu?

Svi znamo onu poznatu uzrečicu „Slika govori više od tisuću riječi!“, a to posebno vrijedi za animirani video latvijskog arhitekta i urbanista Ota Ozolsa. Kratki video detaljno prikazuje kako bi se bilo koja prometna gradska ulica – uglavnom podređena automobilskom prometu – mogla transformirati u ugodnu zelenu oazu, pogodnu za sve sudionike u prometu, ali sigurnu za šetnju i vožnju biciklom te poželjnu za stanovanje.

Beč vs. Zagreb - Mobilnost u doba pandemije koronavirusa

Svaki rizik predstavlja i priliku, no čini se da su Zagreb i ostali hrvatski gradovi već propustili priliku svojim građanima/kama, prvenstveno pješacima i biciklistima, omogućiti sigurno kretanje te poštovanje mjera socijalnog distanciranja.

Graz ima novi plan urbane mobilnosti

„Ljudi žele više slobodnog prostora za pješačenje i vožnju bicikala, više mjesta za sebe, a manje za automobile“, kaže dugogodišnji gradonačelnik Graza Siegfried Nagl koji smatra da je glavnom gradu Štajerske potreban veliki zaokret u prometnoj politici i zaštiti klime.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER