RInkluzija: Premijera dokumentarnog filma o pomoćnicima u nastavi

Art kino Croatia / Srijeda, 16. lipnja u 11 sati

U srijedu 16. lipnja u Art kinu Croatia održat će se svečana premijera dokumentarnog filma o pomoćnicima u nastavi napravljenog u okviru EU projekta „RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama“ koji Grad Rijeka provodi od 2014. godine.

Kako Grad Rijeka financira pomoćnike u nastavi još od 2008. godine, ovaj dokumentarni film predstavlja trinaest godina provođenja obrazovnog koncepta Grada Rijeke koji potiče inkluzivno obrazovanje, a cilj mu je senzibilizirati gledatelje, primarno učenike, učitelje, stručne suradnike, ali i širu javnosti.

Premijeri će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i Sanda Sušanj, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, izvijestili su iz Grada Rijeke.

Dokumentarac se snimao tijekom travnja i svibnja 2021. godine na raznim lokacijama u Rijeci u te nekim riječkim osnovnim školama, traje 26 minuta, a snimala ga je tvrtka LM Komunikacije iz Čakovca.  

Film će početkom iduće školske godine biti distribuiran svim osnovnim školama na području Grada Rijeke te će ga učenici moći pogledati u sklopu sata razrednika.

Ukupna vrijednost projekta „RInkluzija“ za period od 2017. do 2021. godine je 9.785.188,80 kuna, od čega je 8.317.410,48 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, dok je 1.467.778,32 kuna osigurano iz proračuna Grada Rijeke. Vodeći partner na projektu je Centar za odgoj i obrazovanje. Važno je napomenuti kako je Grad Rijeka kroz ovo četverogodišnje razdoblje osigurao rad ukupno 120 pomoćnika u nastavi.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER