Decathlon je prvi hrvatski sportski dućan „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

Certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ uručen Decathlonu Zagreb

Decathlon Zagreb prvi je sportski dućan u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja” za lokaciju Poslovnica Zagreb Zapad, Ul. Velimira Škorpika 34.

Ovim se Decathlon Zagreb pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivan utjecaj na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika. Dobivanjem certifikata, Decathlon Zagreb se sada nalazi u društvu istaknutih ekološki i društveno osviještenih europskih kompanija i organizacija koje su do sada zaslužile ovaj certifikat, u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja.

„Poticanjem svojih zaposlenika, klijenata i partnera na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, Decathlon Zagreb služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja među svojim zaposlenicima te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama”, izjavili su iz Sindikata biciklista

„Kao sportska kompanija iznimno nam je drago da je naša poslovnica Decathlon Zagreb Zapad ispunila sve uvjete za primanje certifikata 'Poslodavac prijatelj bicikliranja'. Volimo i promičemo sport, a samim time i zdrav te ekološki prihvatljiv način transporta - bicikliranje. Također kroz naše poslovanje smo se obvezali na smanjenje našeg CO2 utjecaja na okoliš pa dodatno stimuliramo i vožnju bicikla u slobodno vrijeme kroz razne akcije sportsko-natjecateljskog karaktera. U budućnosti također planiramo i širenje ponude usluga biciklistima kao npr. Bike Hotel za sve bicikliste koje putuju na duže relacije gdje će moći kod nas ostaviti svoje dvonožne ljubimce u zatvorenom i zaštićenom prostoru kroz noć.” – izjavio je Matija Rozman iz Decathlona Zagreb.

Decathlon Zagreb svojim zaposlenicima biciklistima nudi izvrsne uvjete: od zatvorenog biciklarnika koji ima više od 40 parkirnih mjesta, tuševe i ormariće za presvlačenje, besplatni servis za bicikle zaposlenicima u sklopu ponude dućana te razne aktivnosti i nagrade za poticanje bicikliranja na posao. Također, Decathlon Zagreb Zapad će na jesen nuditi popuste na servis članovima Sindikata biciklista, uz predočenje valjane članske iskaznice, a ispred glavnog ulaza postavili su i kvalitetan biciklistički parking za kupce i servisnu stanicu za male popravke svih posjetitelja trgovine.

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaraju i rade na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza. „Upravo građani i građanke koji svakodnevno putuju na posao naša su ciljana skupina, i to vrlo velika! Njihov odabir načina putovanja uvelike utječe na prometnu situaciju u gradovima” – napomenuli su iz Sindikata biciklista. Certificiranjem se potiče poslodavce na motivaciju svojih zaposlenika da što češće biraju bicikl kao primarno sredstvo odlaska na posao.

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja, tzv. “Cycle Friendly Employer” organizacija, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time doprinijeti potvrdi svojeg društveno odgovornog poslovanja mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

IN2 je prva hrvatska softerska tvrtka „poslodavac prijatelj bicikliranja“

Agencija IN2 iz Zagreba danas je postala prva softverska tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ i time se pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje emisija stakleničkih plinova, poticanje na zdrav i aktivan način života, ali i utjecaj na džep svojih zaposlenika.

Certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ uručen HT-u

Hrvatski Telekom prvi je telekom u Hrvatskoj kojem je uručen europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ za lokaciju Radnička cesta 21, u Zagrebu. Ovime se Hrvatski Telekom pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

IN2 prva IT tvrtka koja je obnovila certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

IN2 grupa je postala prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je ponovno zadovoljila uvjete i obnovila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“. Time se pozicionirala visoko u ekipi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje te na džep svojih zaposlenika. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER