IN2 prva IT tvrtka koja je obnovila certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“

Ova tvrtka bila je prva hrvatska IT tvrtka koja je u studenom 2019. dobila europski certifikat „Cycle-Friendly Employer“

IN2 grupa je postala prva IT tvrtka u Hrvatskoj koja je ponovno zadovoljila uvjete i obnovila europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“. Time se pozicionirala visoko u ekipi društveno odgovornih kompanija u Europi čiji je cilj smanjenje stakleničkih plinova i utjecaj na zdravlje te na džep svojih zaposlenika.

„Poticanjem zaposlenika i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom, IN2 služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu i javnom prostoru, ali i uštedama.” – izjavili su u Sindikatu biciklista, nacionalnom koordinatoru za certificiranje u Hrvatskoj.

Certifikat je 24. veljače 2022. preuzeo predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević i dodao: „Poticanje zdravog način života jedan je od bitnih elemenata kulture naše organizacije te nastojimo omogućiti našim ljudima bavljenje sportom što je to više moguće. Kod bicikliranja nam je, osim doprinosa zdravlju, važna i činjenica da ono pozitivno utječe na osobni okolišni otisak. Zato nije bilo dileme oko toga da  pružimo podršku našim kolegama koji bicikl biraju kao prijevozno sredstvo, a ovaj certifikat to i potvrđuje“.  

  • Tena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista i Denis Jašarević, predsjednik Uprave IN2 grupe 

U Sindikatu biciklista provode program certificiranja tzv. „Cycle-Friendly Employer“ organizacija od 2017. godine, nakon što su postali koordinator certifikacije za Hrvatsku od strane Europske biciklističke federacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju poslovanja.

Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati „Poslodavci prijatelji bicikliranja“ mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

„U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri certificiranih firmi, poput tvrtke IN2, pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru”, zaključila je Tena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Christophe Najdovski: „Ako može Pariz, može i Zagreb!“

Tijekom službenog posjeta Zagrebu, Christophe Najdovski je održao predavanje na temu „Bicikliranje i velika preobrazba javnog prostora u Parizu“. Uz predstavnike Grada Zagreba i udruge Sindikat biciklista, predavanju su prisustvovali i brojni građani kako bi se upoznali s primjerima dobre prakse i velikim postignućima Grada Pariza u području održive urbane mobilnosti i ozelenjavanja grada.

Tvrtka Syntio postala Poslodavac prijatelj bicikliranja

U ponedjeljak  2. svibnja 2022. tvrtki Syntio d.o.o. uručen je europski certifikat „Poslodavac prijatelj bicikliranja“ za lokaciju u Ciboninom tornju. Tako se Syntio pridružio međunarodnoj inicijativi društveno odgovornih kompanija čiji je cilj smanjiti stakleničke plinove i pozitivno utjecati na zdravlje i životne navike svojih zaposlenika.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER