Grad Novska nabavio kompaktor za sabijanje otpada vrijedan 762 tisuće kuna

Nabavu u 90-postotnom iznosu financira FZOEU

Ugovorom s tvrtkom Gradatin iz Sesveta nabavljen je rabljeni kompaktor za sabijanje otpada koji će koristiti tvrtka Novokom na odlagalištu komunalnog otpada Kurjakana, izvijestili su iz Grada Novske.

Gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić i Marko Jukić, direktor tvrtke Gradatin d.o.o. iz Sesveta, potpisali su Ugovor o nabavi rabljenog kompaktora za sabijanje otpada. Vrijednost kompaktora je 609.500,00 kn bez PDV-a, odnosno 761.875,00kn s uključenim PDV-om. Tvrtka Gradatin će kompaktor isporučiti u roku od 60 dana, a koristit će ga tvrtka Novokom na odlagalištu komunalnog otpada Kurjakana.

Kompaktori stvaraju prostor tako što smanjuju broj spremnika koji su potrebni za skladištenje otpada, čime se omogućuje čišći i uredniji okoliš. Time će se na odlagalištu otpada Kurjakana stvoriti dodatni prostor i omogućiti odlaganje miješanog komunalnog otpada do 2026. godine. 

  • Marko Jukić, direktor tvrtke Gradatin d.o.o. i gradonačelnik Novske Marin Piletić / Grad Novska

Kako je na potpisivanju Ugovora istaknuo gradonačelnik Piletić, nabavu kompaktora u 90-postotnom iznosu financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Potpisan Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu biootpada u Novskoj

Gradonačelnici Zagreba i Novske, Milan Bandić i Marin Piletić, i direktor Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom Igor Zgomba jučer su u nazočnosti državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mile Horvata u Novskoj potpisali Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Poduzetničkoj zoni Novska u iznosu od 4,5 milijuna kuna.

Zagrebačka Gradska skupština podržala odvoz biootpada u Novsku

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su na svojoj 20. sjednici u utorak većinom glasova prihvatili prijedlog prema kojem će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER