Tribina: Što SOC radi na Jakuševcu

Javna tribina o otpadu

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i direktor podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga Davor Vić, uz moderiranje predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - istok Tonka Bogovca, sudjelovat će na tribini o otpadu, u ponedjeljak 21. ožujka u 19:00 sati u MO Zapruđe, Meštrovićev trg 1G.

Grad Zagreb poziva građanke i građane da se pridruže današnoj javnoj tribini na kojoj će biti riječi o Servisno-operativnom centru (SOC) na Jakuševcu u kojem se obrađuje razvrstani i glomazni otpad. Na tribini će se raspravljati o radu novog postrojenja kojim se želi doprinijeti zatvaranju odlagališta Jakuševec. 

Podsjetimo, Servisno-operativnni centar (SOC) na Jakuševcu otvoren je u prosincu 2021. godine te se u njemu odvojeno prikupljeni otpad dodatno razvrstava, čisti i pretvara u kvalitetnu sirovinu spremnu za daljnu oporabu i uporabu. Kako navode u gradskoj upravi, SOC je samo jedan od koraka prema novom modelu gospodarenja otpadom čiji je krajnji cilj "zeleniji i odgovorniji" Zagreb.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zagreb: Predstavljen projekt „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“

U reciklažom dvorištu Žitnjak na Čulinečkoj cesti, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i voditelj podružnice Čistoća Davor Vić predstavili su edukativno-informativni projekt za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“.

Zbog problema glomaznog otpada, stanovnici Jakuševca na sat vremena blokirali ulaz u odlagalište otpada

Stanovnici Jakuševca traktorima su u subotu ujutro na sat vremena blokirali glavni ulaz u odlagalište otpada Jakuševec. Kako ističe Josip Pavlović, predsjednik udruge Ekologija grada, građani su revoltirani načinom komunikacije gradonačelnika Tomaševića i prosvjeduju protiv daljnjeg proširenja odlagališta otpada prenamjenom zone Servisno operativnog centra Jakuševec u spremište smrvljenog glomaznog otpada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER