Petek: „Tomašević ciljano manipulira informacijama oko tema vezanim uz odlagalište otpada Prudinec - Jakuševec!“

„Što su on (Tomašević) i uprava Holdinga radili zadnje dvije godine oko gradnje odlagališta puneći plohe na kojima je došlo do odrona?“

„Ponovno je plasirao javnosti nepotpune informacije i time širio paniku kod građana kako bi skrenuo pažnju s dvije i pol godine nečinjenja u fotelji gradonačelnika“, navodi u svojoj objavi na Facebooku SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek.

Objavu Renata Peteka u nastavku prenosimo u cijelosti:

„Tomašević je nakratko šokirao javnost objavom stručnih nalaza o tijelu odlagališta Prudinec - Jakuševec iz 2008. i 2012. godine koje su ustanovile postojanje ozbiljnih problema s količinama vode, manjkavosti drenaže što bi moglo biti vrlo opasno za rad i punjenje odlagališta otpada.

Nije rekao je jesu li nadležni u Holdingu i Gradu postupali po tim dvjema stručnim mišljenjima 2008. i 2012. godine, jesu li proveli korektivne mjere.

Nije rekao da se u tim mišljenjima radi o plohama tijela odlagališta na kojima nije bilo odrona, eksplozija, koja su zatvorene.

Nije rekao ni što su on i uprava Holdinga radili zadnje dvije godine oko gradnje odlagališta puneći plohe na kojima je došlo do odrona.

Poslije prvog odrona je danima šutio o tom incidentu pokušavši ga prešutjeti.

Poslije drugog odrona je angažirao neovisnog vještaka u trošku Grada Zagreba, o čijim izvidima ne znamo ništa.

Poslije odrona je objavio 'vijest' da odlagalištem upravljaju privatne tvrtke, ali je zaboravio spomenuti da je on potpisao ugovor s njima.

Tomašević je svjesno plasirao samo informacije koje mu idu u prilog, otvarajući brojna otvorena pitanja i time širio strah manipulirajući građanima i medijima kako bi sa sebe pokušao skinuti odgovornost od dvogodišnjeg nečinjenja po pitanju gospodarenja otpadom.

Jako je razočarao neznanjem, neodlučnošću i neradom, a ovakva manipulacija je iznimno opasna i štetna za funkcioniranje Grada i gradskih službi te političku kulturu, a posebno što je sve pokrenuto u cilju pokušaja političkog preživljavanja poslije odrona povjerenja“, zaključuje Renato Petek.

 

VEZANE VIJESTI

Tribina: Što SOC radi na Jakuševcu

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i direktor podružnice Čistoća Zagrebačkog holdinga Davor Vić, uz moderiranje predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - istok Tonka Bogovca, sudjelovat će na tribini o otpadu, u ponedjeljak 21. ožujka u 19:00 sati u MO Zapruđe, Meštrovićev trg 1G.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER