Ovi neobični bicikli podižu svijest o prostoru koji nam u gradovima oduzimaju automobili

Kampanjom se ukazuje na potrebu suzbijanja prometnog zagušenja automobilima, ali i smanjenja onečišćenja zraka i buke

Tvrtka za iznajmljivanje električnih bicikala i romobila Dott u Londonu, Parizu i Bruxellesu predstavlja bicikle s okvirom u obliku automobila kako bi podigla svijest o prostoru koji nam u gradovima oduzimaju sve veći „limeni ljubimci“.

U nekoliko europskih metropola, uključujući London, Pariz i Bruxelles, na iznenađenje mnogih prolaznika i vozača pojavili su se neobični bicikli s okvirima u obliku automobila. Riječ je o kampanji tvrtke za mikromobilnost Dott sa sjedištem u Amsterdamu, osnovane u siječnju 2019., koja trenutno raspolaže s više od 30.000 električnih bicikala i romobila u 11 europskih zemalja i 34 grada.

Cilj kampanje je podići svijest o potrebi rješavanja prometnih problema u gradovima te nužnosti smanjenja urbanih prostora dostupnih automobilima. Naravno, kampanjom se ukazuje i na prednosti korištenja bicikala koja pomažu u rješavanju prometnog zagušenja automobilima te smanjuju onečišćenje zraka i buke.

© Dott

U priopćenju tvrtke pojašnjeno je da bi smanjenjem broja automobila na londonskim cestama, i to za samo 20.000 njih, oslobodilo više od 88 km cesta, što je prostor dovoljan za vožnju više od 80.000 bicikala.

S.F. / Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Pula dobila sustav javnih e-romobila i bicikala

Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio cjelovit sustav za mikromobilnost. Taj sustav kojim upravlja Sustav javnih bicikala, obuhvaća 150 električnih romobila, 15 klasičnih i 15 električnih bicikala.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER