Besplatna predavanja o solarnim elektranama za obiteljske kuće u Zagrebu

Na sunčanoj strani: Prijavite se za predavanja u Dubravi, Dugavama, Gajnicama i Maksimiru

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 20. do 24. rujna održat će besplatna informativna predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ na četiri lokacije u Zagrebu.

Predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu“ otvorena su za sve građan(k)e koji/e žele saznati kako izgleda proces od ideje do ugradnje solarnih panela na krov obiteljske kuće te zašto je solarna elektrana jedno od najboljih ulaganja današnjice, posebno u jeku energetske krize.

Raspored predavanja „Solarna elektrana na vašem krovu” u Zagrebu:

  • 20.9. GORNJA DUBRAVA, 19:00 - Mjesni odbor Klaka, Ulica Zdenka Škreba 3
  • 21.9. DUGAVE, 19:00 - Mjesni odbor Hrelić / Mjesni odbor Dugave, Ulica sv. Mateja 93
  • 22.9. GAJNICE, 19:00 - Mjesni odbor Gajnice, Ulica Kerestinačkih žrtava 31
  • 24.9. MAKSIMIR, 10:00 - Osnovna škola A.G. Matoša, A. Augustinčića 12

Ulaganje u solarnu elektranu i do sada je bilo isplativije od čuvanja novca u banci, a s rastom cijena energenata ono postaje još isplativije. Uz vlastitu solarnu elektranu, kućni budžet raste za do 85 % dotadašnjeg godišnjeg troška električne energije. To traje kroz barem narednih 25 godina, koliko iznosi prosječan životni vijek solarne elektrane. Jedna od ključnih prednosti korištenja solarne energije je i energetska neovisnost. Samostalnom proizvodnjom električne energije iz obnovljivog izvora koji nam je dostupan lokalno, u svakom dijelu Hrvatske, naši budžeti i kućanstva su zaštićeniji od promjena i kriza u sektoru energetike.

Stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani je u posljednje dvije godine održao informativna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u preko 20 gradova diljem Hrvatske. Kroz sam servis, građanima iz cijele zemlje svakodnevno se pruža podrška u procesu realizacije vlastite solarne elektrane – od prikupljanja prvih informacija, provjere uvjeta i izrade glavnog projekta, do povezivanja s provjerenim instalaterima i korištenja prilika za sufinanciranje.

Prijave su moguće putem sljedećeg online obrasca.

  • ZEZ / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Solarna energija za kućanstva

Nova serija predavanja Zelene energetske zadruge donosi pomoć u donošenju odluke o ulaganju u kućnu solarnu elektranu

Na sunčanoj strani: Predavanja o solarnim elektranama za kućanstva

Stručni tim neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva Zelene energetske zadruge „Na sunčanoj strani“, od 29. kolovoza do 2. rujna na području Zagrebačke županije održava tri besplatna predavanja pod nazivom „Solarne elektrane za kućanstva”.

Prelog, uključi se u sunce!

Grad Prelog, Međimurska energetska agencija MENEA, Energetska udruga građana „Zeleni Prelog“ i Zelena energetska zadruga (ZEZ) pokreću kampanju „Prelog, uključi se u sunce!” kojom će stanovnicima Preloga omogućiti informiranje i stručno savjetovanje o solarnim elektranama i solarnoj energiji za kućanstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER