Edukativno-informativne aktivnosti za male i velike na Tomislavcu

Početkom rujna pokrenuta je edukacija za građan(k)e Zagreba o novom modelu prikupljanja miješanog komunalnog otpada

Zagrebački holding i Podružnica Čistoća, u sklopu edukativno-informativnih aktivnosti za građane vezanih uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Zagreba, postavile su u četvrtak informativni štand na Trgu kralja Tomislava.

Od četvrtka 22. rujna Zagrebački holding nastavlja s aktivnostima na info štandu koji će se do utorka 27. rujna nalaziti na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava. Građanke i građani Zagreba se na info štandu mogu informirati izravno u razgovoru s radnicima Holdinga, i to o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novi sustav koji stupa na snagu 1. listopada.

Kao i na ranijim lokacijama, pripremljeni su razni informativni materijali za građan(k)e te edukativno-zabavne aktivnosti za djecu. Planirane su i posebne aktivnosti za dječje vrtiće - edukativne igre Otpadolovka i Ekodrom te igre spretnosti u razvrstavanju otpada pa se očekuje dobar odaziv zainteresiranih grupa.

Info štand na Tomislavcu možete posjetiti do utorka 27. rujna, i to svakog dana od 9:30 do 14 sati, ovisno o vremenskim uvjetima. Nakon Trga kralja Tomislava, edukativne aktivnosti Zagrebačkog holdinga će se nastaviti na drugoj lokaciji koja će se najaviti početkom sljedećeg tjedna.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Od 1. listopada mijenja se usluga sakupljanja otpada u središtu Zagreba

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako će se tijekom prvog tjedna primjene novog modela prikupljanja miješanog komunalnog otpada s javnih površina u središtu grada ukloniti svi spremnici za navedenu vrstu otpada. Umjesto u njih, građani će miješani komunalni otpad odlagati u ZG vrećicama ispred ulaza svoje zgrade, i to svakog dana osim nedjelje, isključivo u vremenu od 20 do 22 sata.

Edukativno-informativne aktivnosti za male i velike u parku Bundek

Zagrebački holding i Podružnica Čistoća, u sklopu edukativno-informativnih aktivnosti za građane vezanih uz pravilno razvrstavanje otpada i novi model sakupljanja miješanog komunalnog otpada na području grada Zagreba, postavili su informativni štand pored pontonske pozornice na Bundeku.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER