Biologija, ekologija i raznolikost jadranskih školjkaša

Predavanje dr. sc. Melite Peharde Uljević u Gradskoj knjižnici Zadar

U Gradskoj knjižnici Zadar, Ogranak Grad (Providurova palača), u utorak 22. studenog 2022. u 18 sati, povodom izlaska knjige o školjkašima u izdanju Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, dr. sc. Melita Peharda Uljević održat će popularno znanstveno predavanje o ovoj raznolikoj i zanimljivoj skupini morskih organizama.

Povodom izlaska knjige „Biologija, ekologija i raznolikost jadranskih školjkaša“ u izdanju Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, u Gradskoj knjižnici Zadar - Ogranak Grad (Providurova palača) dr. sc. Melita Peharda Uljević održat će popularno znanstveno predavanje o ovoj raznolikoj i zanimljivoj skupini morskih organizama. Dr. sc. Melita Peharda Uljević je autorica koncepta knjige i teksta, a knjiga je posebno zanimljiva zbog vrhunskih fotografija školjkaša dvaju koautora - Rina Stanića i Pere Ugarkovića.

Koliko vrsta školjkaša živi u Jadranu? Čime se školjkaši hrane? Kako se razmnožavaju i koliko dugo mogu živjeti? Uz odgovore na navedena pitanja, na interaktivnom predavanju moći ćete saznati i pregršt drugih zanimljivosti o školjkašima i znanstvenim istraživanjima školjkaša.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

ŽEDNI GRAD | ZADAR

U okviru višegodišnjeg programskog naglaska na pitanja ekologije i održivosti, Goethe-Institut Kroatien 2020. godine započeo je projekt Žedni grad, kojim se nastavlja na regionalnu inicijativu njemačkog kulturnog instituta za istraživanje društvenog i umjetničkog dosega (novih) oblika demokratskog i kolaborativnog upravljanja zajedničkim dobrima (commons). Fokus projekta su urbane (mikro) teme koje čine dio šire priče okolišnih i održivih politika.

Žedni grad | Znaju se dobitnici nagrada za pjesme na temu pitke vode

U petak 3. prosinca 2021. u 18 sati u knjižnici Goethe-Instituta Kroatien bit će predstavljeni dobitnici nagrada za pjesmu na temu pitke vode, održanom u sklopu projekta „Žedni grad“. Predstavljanju će nazočiti članovi žirija i Saša Šimpraga kao autor programa Žedni grad, a događanje će se moći pratiti na Facebook stranici Goethe-Instituta Kroatien, kao i putem platforme Zoom.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER