Prvog dana prosinca počinje dvodnevni stručni seminar „Hrvatsko povrće“
„Hrvatsko povrće“ - seminar za razvoj hrvatskog povrćarstva
6. stručni seminar za proizvođače povrća „Hrvatsko povrće“ održat će se 1. i 2. prosinca 2022. u hotelu Terme Sveti Martin u Sv. Martinu na Muri
Seminar „Hrvatsko povrće“ tradicionalno okuplja najbolje od hrvatske povrćarske proizvodnje, a ove godine naglasak stavlja na inovacije, izazove i perspektive hrvatskog povrćarstva u razdoblju od 2023.-2027. godine, kao i klimatske promjene, iskustva u proizvodnji povrća, zaštitu povrća te sve značajniju ekološku proizvodnju povrća.
Prvenstveno je namijenjen vrijednim, ali nerijetko nedovoljno priznatim proizvođačima povrća, koji svojim cjelogodišnjim trudom i napornim radom proizvode i donose domaće i kvalitetno povrće na obiteljske stolove i jelovnike svih potrošača. Na seminaru sudjeluju stručnjaci i govornici iz svih relevantnih institucija iz sektora povrćarstva te ukazuju na globalne trendove i prenose najnovija saznanja i aktualne informacije o proizvodnji povrća. Također, seminar proizvođačima povrća omogućuje povezivanje i udruživanje te stvaranje novih kontakata i poslovne suradnje.
Seminar uz potporu Ministarstva poljoprivrede organiziraju Gospodarski list i Zajednica udruga hrvatskih povrćara, dok su suorganizatori Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poljoprivredna komora i Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.
Sudjelovanje na seminaru možete prijaviti do 25. studenog 2022., a cjelokupan program dostupan je putem sljedeće poveznice.
Ekovjesnik