Križevci: U zajedničkoj akciji s građanima posađena nova stabla

Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci akcije sadnje drveća organiziraju od 2018. godine i to s ciljem dodatnog ozelenjavanja grada i smanjenja emisija CO2

U zajedničkoj akciji sadnje drveća, koja je održana u subotu 26. studenog u Ulici Frana Gundruma i ispred gradskog stadiona, posađeno je ukupno 16 stabala i 60 grmova ukrasne živice.

U kolektivnoj sadnji drveća sudjelovao je velik broj građanki i građana Križevaca, posebice stanara Ulice Frana Gundruma, ali i atletičari i članovi škole trčanja iz AK Križevci, članovi Nogometnog kluba Radnik Križevci. U ime Grada Križevaca svoj doprinos sadnji dao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

 

© Grad Križevci

Akciju su organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o., a građanima su pomagali zaposlenici Komunalnog poduzeća uz stručnu pomoć inženjerki Marije Vragović i Sunčane Novosel Ištok.

Komunalno poduzeće Križevci osiguralo je lopate svima onima koji ih nemaju, dok se Grad Križevci pobrinuo za okrjepu. Osim ove lokacije, sadnja stabala, grmlja i cvijeća održala se i u Magdinom vrtu u organizaciji Udruge Magda.

 

© Grad Križevci

Sadnje stabala u suradnji s građanima u Križevcima se provode još od 2018. godine, a cilj je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se time doprinijelo ozelenjavanju gradskih površina i smanjenju emisija ugljikovog dioksida.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Priključite se akciji sadnje drveća u Križevcima

Grad Križevci poziva sve građan(k)e da se uključe u ovogodišnju akciju sadnje stabala koja će se održati sljedeće subote 26. studenog s početkom u 10 sati.

U novom rimskom Parku Tevere Marconi u studenom će se posaditi 145 stabala

Glavni grad Italije bogatiji je za novi park s vježbalištem i dječjim igralištem, prostorom za pse, zelenim travnjacima i novim drvećem uz obalu rijeke Tiber. Park Tevere Marconi ima površinu od oko 3,5 hektara i nalazi se na desnoj obali rijeke kraj mosta Ponte Guglielmo Marconi.

ZAZELENI GRAD: Zagreb treba više zelenila, a manje betona

Aktivisti Greenpeacea danas su u suradnji s inicijativom 1POSTOZAGRAD zasadili drvored s 10 stabala medvjeđe lijeske (Corylus colurna) u Martićevoj ulici. Na sadnju je donesen i trometarski rekvizit drveća s porukom „TRI, ČETIRI, SADI!“ čime se Greenpeace uključio u Tjedan kolektivne sadnje stabala, ali i ukazao na važnost zelenih površina i drveća u našim gradovima.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER