Na predavanju u Puli saznajte kako postati instalater solarnih elektrana

Istražite prilike za usavršavanje ili prekvalifikaciju kroz besplatno informativno predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana

Ako razmišljate o nadogradnji vještina za rad na brzorastućem tržištu obnovljive energije, prijavite se za sudjelovanje na predavanju „Solarne elektrane – znanjem do posla u energetskoj tranziciji!”. Predavanje će održati stručni tim Zelene energetske zadruge i to u srijedu 1. ožujka, od 18 do 19.30 sati u zgradi Udruženja obrtnika Pula.

Za sudjelovanje na predavanju „Solarne elektrane – znanjem do posla u energetskoj tranziciji!” možete se prijaviti putem sljedećeg online obrasca.

 

Predavanje u organizaciji Zelene energetske zadruge (ZEZ), Istarske regionalne energetske agencije (IRENA) i Istarske županije – Regione Istriana namijenjeno je osobama elektrotehničkog zvanja, ali i drugim građanima s područja Istre koji su zainteresirani profesionalno se razvijati  u području obnovljive, solarne energije. 

Potreba za energetskom sigurnosti i većom otpornosti na društvene krize, poput energetske krize, ali i klimatske krize, u Europskoj uniji pokreće sve veći interes i ulaganja u obnovljive izvore energije. Time veliku priliku dobiva sve ekonomičnija i dostupnija solarna energija, koja u Hrvatskoj ima značajan potencijal.

Predavanje će održati stručni tim Zelene energetske zadruge, a bit će prilika za upoznati zanimanje instalatera solarnih elektrana iz svakog kuta. Saznajte kako funkcioniraju solarne elektrane za obiteljske kuće i kako izgleda tehničko-administrativni proces realizacije solarnih elektrana. Otkrijte trenutne zakonske uvjete za realizaciju solarnih elektrana u Hrvatskoj, ali i očekivanja i potrebe za podrškom potencijalnim korisnicima solarnih elektrana. Upoznajte ključne dionike na tržištu solarne energije u Hrvatskoj te aktualne prilike za usavršavanje, certificiranje i podršku u obavljanju posla instalatera solarnih elektrana. Posebni gosti predavači iz HEP Proizvodnje će dodatno predstaviti temu korištenja solarnih elektrana za proizvodnju zelenog vodika. 

Program je razvijen u suradnji s brojnim partnerima, uključujući instalatere i projektante solarnih elektrana, kako bi se pružilo sveobuhvatno znanje o energetskoj tranziciji kroz solar te osiguralo znanje za savjetovanje građana koji planiraju svoju investiciju.

Ovaj događaj se održava u sklopu projekta „Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju“ koji se bavi povećanjem kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj. Osim predavanja za širu javnost u Puli 1. ožujka, u sklopu projekta i uz podršku Google.org, istog će se dana u Srednjoj školi Mate Blažine Labin održati predavanje o zanimanju instalatera solarnih elektrana za srednjoškolce s područja Istarske županije. 

Projekt „Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju“ financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška i to kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. - 2021., a uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene” u iznosu 1,1 milijun eura bespovratnih sredstava. 

ZEZ / Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Održana prva regionalna RE-Source Croatia konferencija

Samo par dana nakon što je EK predstavila reformu modela tržišta električne energije kojom je poslala jasnu poruku da PPA ugovori trebaju imati državne potpore zemalja članica jer je obnovljiva domaća energija važna za energetsku sigurnost njihovih građana i industrije, OIEH je održao konferenciju RE-Source Croatia – prvu u regiji s temom razvoja PPA ugovora za kupnju zelene energije izravno od proizvođača.

„Dobra energija - SEET” osigurat će 1 MW novih solarnih elektrana

U ponedjeljak je u Poreču najavljen početak provedbe projekta „Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju“, koji će do proljeća 2024. osigurati ugradnju 1 MW solarnih elektrana na javne objekte na području Istarske županije, Cresa, Čakovca, Zaprešića i Ivanić-Grada.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER