JYSK uvodi inovaciju na ambalaži kojom godišnje uklanja tri milijuna plastičnih ručki

Uklanjanjem plastične ambalaže s posteljina i plahti godišnje je spriječeno korištenje 27 milijuna plastičnih vrećica

Predstavljeni JYSKovi WELLPUR ergonomski jastuci s unaprijeđenom ambalažom koja godišnje štedi milijune plastičnih ručki i metalnih patentnih zatvarača

JYSK kontinuirano radi na razvoju inovativnih i održivih rješenja pakiranja svojih proizvoda kako bi svojim kupcima pružili sigurnu kupnju s pozitivnim utjecajem na okoliš. „Današnji kupci su osviješteni te im je jedan od bitnih motiva pri kupnji nekog proizvoda upravo pakiranje istog. Ljudi žele proizvode s ambalažom koja ne šteti našoj okolini“, ističu u JYSKu.

Upravo zato, JYSK je predstavio još jedno rješenje za svoje pakiranje na kojem je uklonio plastične ručke koje je ugradio u samu kartonsku kutiju. Time će se godišnje uštedjeti tri milijuna plastičnih ručki, a zamjenom patentnih zatvarača tekstilnim, svake će se godine uštedjeti milijun metalnih patentnih zatvarača. Zamjena patentnih zatvarača na jastucima je i praktično tekstilno rješenje, jer će se dva sloja tkanine preklapati i tako činiti meko zatvaranje.

„Ponosna sam što smo, zajedno s našim dobavljačima, uspjeli smanjiti upotrebu plastike i metala kod naših WELLPUR jastuka i pakiranja. Još uvijek imamo potencijala činiti i više te je ovo mali korak u pravom smjeru za smanjenje upotrebe nepotrebnih materijala iz naše svakodnevnice. Dobra stvar kod ovakvih unaprjeđenja je da se radi o trajnom rješenju. To nije samo jednokratna pogodnost, već dugoročno poboljšanje”, kaže Berit Stokholm Christiansen, voditeljica kategorije za poplune i jastuke u JYSKu.

Održivi dizajn kao stalni fokus

Razvoj ambalaže i proizvoda ka održivom, kao što je to slučaj kod WELLPUR jastuka dio je stalnog JYSKovog fokusa u pogledu smanjenja upotrebe plastike.

„Kad god možemo ukloniti nepotrebnu plastiku i druge suvišne materijale u našoj ambalaži, moramo to učiniti. Pri tom vodimo računa da ambalaža ne bude manje praktična i da  štiti proizvode na optimalan način. Nova, izrezana kartonska ručka dobar je primjer unapređenja s pozitivnim ishodom”, kaže Lars Høgh Jensen, stručnjak za razvoj ambalaže u JYSKu.

Podsjetimo, JYSK je već uklonio svu plastičnu ambalažu s posteljina i plahti, čime je uštedio godišnju količinu od 27 milijuna plastičnih vrećica. WELLPUR jastuci, u svom novom ruhu, bit će dostupni tijekom ožujka u svim JYSK trgovinama i putem webshopa.

Ekovjesnik

VEZANE VIJESTI

Firenca je na prvoj liniji borbe protiv plastike

Glavni grad Toskane je 69. talijanski „Plastic Free“ grad koji se posebno istaknuo u području provedbe ekološkog obrazovanja djece, smanjenju korištenja plastike za jednokratnu upotrebu u školama i uredima gradske uprave te širenju mreže punktova s besplatnom pitkom vodom.

Riječka Čistoća uvodi sustav prikupljanja otpada „od vrata do vrata“

KD Čistoća Rijeka izradila je edukativno-informativni spot s ciljem edukacije i informiranja građana o uvođenju novog individualiziranog sustava prikupljanja otpada. Uvođenjem sustava prikupljanja otpada „od vrata do vrata“, svi se spremnici, osim onih za staklo i tekstil, povlače s javnih površina. 

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER