Green Sail predstavio novi internetski tečaj o klimatskim promjenama

Organizacija Green Sail promiče ekološke prakse u nautičkom sektoru s ciljem doprinosa razvoju održivog turizma u Hrvatskoj i Europi, a upravo je pokrenula još jedan internetski ekološki tečaj.

Ovog puta Green Sail nudi besplatan internetski Tečaj o klimatskim promjenama za sve koji o ovoj temi žele učiti na jednostavan način. Potrošnja fosilnih goriva u svijetu eksponencijalno je porasla od početka industrijske revolucije, a učinci klimatskih promjena već se vide kroz povlačenje ledenjaka, zakiseljavanje oceana, smanjenje zaliha vode, smanjene poljoprivredne prinose i izazvane utjecaje na zdravlje. Stoga je od vitalne važnosti da radimo na pronalaženju rješenja za klimatske promjene.

U ovom tečaju polaznici će se upoznati sa znanstvenim dokazima koji pokazuju klimatske promjene i razumjeti zašto dolazi do njih dolazi, kakve utjecaje imaju i što treba učiniti da ih se ublaži. Studenti će također istražiti rješenja za ovaj globalni izazov, uključujući ublažavanje i prilagodbu koja može pomoći u izbjegavanju najopasnijih klimatskih posljedica i povećati otpornost društava i ekosustava na promjene koje se ne mogu izbjeći.

>>> Pročitajte još >>> Sustav za izračun ekološkog otiska plovila osmišljen u Hrvatskoj

„Najbolji način da pomognemo jest da ostanemo obrazovani i informirani o klimatskim promjenama. Uostalom, mi smo to izazvali, pa je na nama da to zaustavimo.“ – poručuju iz Green Saila.

Tečaj je dostupan studentima na engleskom i hrvatskom jeziku.

Neprofitna organizacija Green Sail podupire razvoj održivog nautičkog turizma u Hrvatskoj i Europi . Kroz svoje programe za chartere i marine, Green Sail surađuje s charter tvrtkama, marinama, institucijama i ekološki prihvatljivim poduzećima i pojedincima pružajući informativne i edukativne aktivnosti, materijale i sustave.

VEZANE VIJESTI

Planirate putovanje u Beč? Ovo su njegovi najbolji održivi hoteli!

Beč je zeleni grad koji svojim građanima neprestano podiže kvalitetu življenja, održiv je i stremi klimatskoj neutralnosti. Stoga ne čudi da ima moderne i održive hotele. Pojedini upadaju u uči svojom bogato ozelenjenom fasadom, drugi su zahvaljujući ekološkim tehnologijama potpuno energetski neovisni.

Sustav za izračun ekološkog otiska plovila osmišljen u Hrvatskoj

Tim Green Saila nedavno je razvio način na koji vlasnici plovila i tvrtke za iznajmljivanje plovila mogu mjeriti svoj ekološki otisak. Riječ je o prvom takvom sustavu koji plovilima pomaže u određivanju njihovog ekološkog otiska, a također djeluje i kao sustav ocjenjivanja, pokazujući razinu održivosti svakog plovila.

Problem ispuštanja crnih otpadnih voda iz različitih vrsta plovila

Onečišćenje morskog okoliša danas jedan je od najvećih ekoloških problema i može prouzrokovati ozbiljne posljedice na životne uvjete morske podvodne flore i faune. Iako se nautički sektor suočava s brojnim drugim problemima, ne treba zanemariti da morska voda može biti onečišćena patogenima, hranjivim tvarima, kemikalijama, deterdžentima, pesticidima i teškim metalima iz fekalne otpadne vode što može dovesti do mnogih zdravstvenih problema te ujedno ugroziti morski sustav i gospodarstvo.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER