„Dobra energija“ stiže u Biograd na Moru

U tijeku je treće izdanje turneje „Dobra energija“, kampanje Zelene energetske zadruge (ZEZ) kojom se u hrvatskim gradovima želi potaknuti solarna energija u vlasništvu građana

Biograd na Moru treći je po redu od 11 gradova-domaćina turneje „Dobra energija“ kojom se od svibnja do rujna za građane organiziraju besplatne informativne aktivnosti o solarnoj energiji za kućanstva. Iskoristite priliku i pitajte Zelenu energetsku zadrugu sve što vas na tu temu zanima!

Biograd na Moru je nakon Samobora i Siska domaćin turneje „Dobra energija“ i to u ponedjeljak 5. lipnja 2023. kada program započinje „Sunčanim dnevnim boravkom“ na Trgu hrvatskih velikana (park) u 10 sati. Građani će imati priliku informirati se o solarnoj energiji za kućanstva i popiti solarnu kavu, upoznati se s digitalnim tečajem „Solarna pismenost“ te izraditi okvirni izračun investicije solarne elektrane .

Besplatno predavanje za građane „Kako do vlastite solarne elektrane?“ održat će se u Poduzetničkom inkubatoru (Bukovačka ulica 23) s početkom u 17 sati. 

Za sudjelovanje na predavanju „Kako do vlastite solarne elektrane?“ možete se prijaviti putem sljedećeg online obrasca.

Turneja Dobra energija 2023. održava se u sklopu ZEZ-ovih projekata SOL4ALL - Community-Led Solarization, LIFE LOOP i ACCE - Pristup kapitalu za građansku energiju, te uz podršku Europske klimatske fondacije i inicijative Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju Europi.

Cjelokupan raspored turneje s informacijama o vremenu i lokaciji informativnih predavanja „Kako do vlastite solarne elektrane?“ dostupan je na web stranici Zelene energetske zadruge.

 

VEZANE VIJESTI

Bečka tržnica Karmelitermarkt je prva energetski samodostatna tržnica u Europi!

Zahvaljujući suradnji Magistratskog odjela za tržnice Grada Beča (MA 59) i energetskog poduzeća Wien Energie, stara tržnica Karmelitermarkt postala je prva energetski samodostatna tržnica na europskom kontinentu. Na krovu tržnice instaliran je fotonaponski sustav vršne snage 20 kWp, a korištenje sustava skladištenja energije omogućuje autonoman rad tržnice i u slučaju nestanka električne struje.

Turneja Dobra energija u Dubrovniku

Grad Dubrovnik će 21. rujna ugostiti turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima Dubrovnika donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER