Turneja Dobra energija u Dubrovniku

Saznajte sve o solarnim elektranama za kućanstva

Grad Dubrovnik će 21. rujna ugostiti turneju Dobra energija, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana. Turneja svim zainteresiranim građanima Dubrovnika donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

Ovo će za sve Dubrovčane ujedno biti prilika za saznati više o aktualnom Javnom pozivu Grada Dubrovnika za sufinanciranje projektne dokumentacije solarnih elektrana za obiteljske kuće koji je otvoren do početka listopada.

Program turneje Dobra energija u Dubrovniku 21. rujna 2023.:

Sunčani dnevni boravak - od 10 sati, ispred Studentskog doma Dubrovnik, Ulica Marka Marojce 2B

  • Mjesto za informiranje na kojem će građani, uz besplatnu solarnu kavu, moći upoznati sve komponente male solarne elektrane, upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu.

Predavanje „Kako do vlastite solarne elektrane?” - od 18:00 sati, Studentski dom Dubrovnik, Ulica Marka Marojce 2B

  • Informativno predavanje na kojem će građani imati priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu. Prijavite se za sudjelovanje na predavanju.

Dubrovnik će biti deveti od jedanaest gradova koje ZEZ u sklopu ovogodišnje turneje Dobra energija obilazi do kraja studenog s ciljem da ih podrži u većem iskoraku prema solarnoj energiji koja u Hrvatskoj ima izuzetan potencijal.

U svakom gradu-domaćinu turneje, ZEZ uz aktivnosti za građane održava i aktivnosti jačanja kapaciteta djelatnika gradske uprave za razvoj projekata solarne energije. U tome je poseban naglasak na solarnoj energiji u vlasništvu i/ili suvlasništvu građana, kroz planiranje mjera podrške građanima u ulaganju u solarne elektrane za obiteljske kuće i/ili razvoj projekata solarnih elektrana na javnim zgradama.

Ovo je treće izdanje turneje Dobra energija kojom je ZEZ od 2020. obišao preko 30 gradova diljem Hrvatske. Nakon Dubrovnika, turneju će još ugostiti gradovi Umag i Zagreb.

Za sudjelovanje na informativnom predavanju „Kako do vlastite solarne elektrane?“ potrebno je ispuniti sljedeći online obrazac.

 

VEZANE VIJESTI

Bečka tržnica Karmelitermarkt je prva energetski samodostatna tržnica u Europi!

Zahvaljujući suradnji Magistratskog odjela za tržnice Grada Beča (MA 59) i energetskog poduzeća Wien Energie, stara tržnica Karmelitermarkt postala je prva energetski samodostatna tržnica na europskom kontinentu. Na krovu tržnice instaliran je fotonaponski sustav vršne snage 20 kWp, a korištenje sustava skladištenja energije omogućuje autonoman rad tržnice i u slučaju nestanka električne struje.

„Dobra energija“ stiže u Biograd na Moru

Biograd na Moru treći je po redu od 11 gradova-domaćina turneje „Dobra energija“ kojom se od svibnja do rujna za građane organiziraju besplatne informativne aktivnosti o solarnoj energiji za kućanstva. Iskoristite priliku i pitajte Zelenu energetsku zadrugu sve što vas na tu temu zanima!

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER