Pametna dvorišna posuda za vodu izrađena u obliku divovske kapi kiše

Sakupljanje kišnice

Raindrop (kišna kap) je proizvod nizozemskog dizajnera Bas van de Veera i najnovija verzija pouzdanog spremnika za sakupljanje kišnice i uštedu vode.


Raindrop (kišna kap) je spremnik za kišnicu koju je dizajnirao nizozemski dizajner Bas van de Veer još 2009. godine, a nizozemska tvrtka Elho počela ga je proizvoditi 2011. godine. Novi, redizajnirani proizvod, novih boja, finije izrade i s više kompatibilnosti s priključcima za vodu, predstavljen je na sajmu Spoga Gafa u Kölnu u rujnu 2017. godine.


Van der Veer je redizajnirajući ovaj proizvod proveo opsežna istraživanja o korištenju vode za kućanstvo, identificirajući potencijalne mogućnosti sakupljanja i pohrane vode.


„Projekt je započeo sa željom da se dizajnira proizvod koji pridonosi ljepšem izgledu vrta i okućnice, a kako je riječ o sakupljanju kišnice, pokušao sam to učiniti na najpovoljniji i najelegantniji način“, izjavio je Bas van de Veer za Mashable.


Ručno izrađen u Nizozemskoj, Raindrop sakuplja vodu s krova putem vlastitog odvodnog kanala, a pri dnu spremnika nalazi se ventil za crijevni priključak. Spremnik je također opremljen i dodatnom malom posudom za zalijevanje.


Važno je napomenuti kako Raindrop ne služi za sakupljanje filtrirane pitke vode, već isključivo za sakupljanje kišnice za potrebe zalijevanja cvijeća i vrta.


Cijena ovog proizvoda je oko 250 eura, a na europskom će tržištu biti dostupan 2018. godine u odabranim vrtnim centrima, trgovinama i online trgovinama.

 

Proizvode Studio Bas van der Veer možete pogledati na ovom linku.

VEZANE VIJESTI

Ipak je lakše ponovno napuniti bocu vode, zar ne?

Pariška komunalna tvrtka za proizvodnju i distribuciju vode Eau de Paris pokrenula je novu kampanju koja ima za cilj potaknuti smanjenje upotrebe štetne jednokratne plastike i konzumaciju besplatno dostupne pitke vode u javnom prostoru.

U Beču žele koristiti što više kišnice

Čista kišnica u Beču obično dospijeva u kanalizaciju, odakle se odvodi do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Različitim projektima nastoji se spriječiti da vrijedna kišnica uzalud propada.

Arkupov avangardni život na vodi

Mnogi su se nadali da ambiciozan koncept plutajuće kuće tvrtke Arkup nikada neće biti realiziran, ali ova je nevjerojatna kuća sada doista izgrađena i može biti vaša za nešto manje od pet milijuna eura. Prvi model kuće predstavljen je prošlog mjeseca na Miami Yacht Showu.

U Bologni svečano otvoren obnovljeni povijesni perivoj Ville Spada

Povijesni perivoj Ville Spada u Bologni obnovljen je zahvaljujući investiciji od dva milijuna eura financirane sredstvima talijanskog nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Osim obnove zelenila, perivoj je dobio novi sustav prikupljanja i odvodnje kišnice, a uređene su i sve njegove staze.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER