Sevničani ugostili hrvatske ronioce

„Pogled u plavo“ gostovao u Sevnici

Edukacijsko-ronilački projekt „Pogled u plavo“ koji povezuje hrvatske i slovenske ronioce gostovao je dva dana u slovenskoj Sevnici u organizaciji agencije „Plava promocija“, Općine Sevnica i ronioca vatrogasne jedinice PGD Sevnica.

Tijekom dva dana gostovanja besplatno je zaronilo više od 250 djece koja su imala jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor instruktora ronjenja te u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima 10 metarskog bazena „Pogled u plavo“.

  • © Plava promocija

Zaronom u bazen djeca i ostali posjetitelji projekta imali su priliku uživati u razgledavanju ljepota podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija, poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Ova jedinstvena edukacijsko-ronilačka manifestacija u Sevnici gostuje već pet godina, i to uz potporu Općine Sevnica zahvaljujući kojoj je besplatna za sve posjetitelje.

  • © Plava promocija

„Izuzetno nas raduje što već petu godinu imamo priliku ugostiti hrvatske ronioce i projekt „Pogled u plavo“ kako bi našim građanima, a posebno djeci približili ronjenje kao aktivnost na jedan siguran način. Vrlo je važno da potaknemo našu djecu od malih nogu na bavljenje sportom i ronilačkim aktivnostima te ih ujedno potičemo da se uključuju u ovakve i slične edukacijske programe. I ove godine odaziv posjetitelja bio je izuzetno dobar, a posebno se raduju naši najmlađi. Također, ovo je sjajan projekt koji kroz ronilačke aktivnosti povezuje hrvatske i slovenske ronioce s ciljem prenošenja znanja i iskustva.“, istaknuo je Srečko Ocvirk, župan Općine Sevnica.

Djeca i ronioci početnici savladavali su osnovne tehnike i vještine ronjenja pod stručnim vodstvom ronioca vatrogasne jedinice PGD Sevnica, ronioca ronilačkog tima Pogleda u plavo i uz podršku Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic.

  • © Plava promocija

„Velik broj naših Sevničana ljetuje u Hrvatskoj, a samim tim ovo je sjajan projekt koji nas dodatno povezuje kroz ronjenje i ronilačke aktivnosti. Naša mladež ima jedinstvenu priliku na siguran način okušati se u ronjenju i upoznati ronilačku opremu, a za njih je ovo jedno nezaboravno iskustvo. Vrlo je važno što ovaj projekt daje poseban naglasak na sigurnost jer nema strujanja i dobra je vidljivost, samim tim početnici nemaju strah zaroniti u bazen. Nama su edukacije u ronjenju izuzetno važne i potrebne jer se na našem području nalazi nekoliko hidroelektrana, a jedna od potencijalno velikih opasnosti su i nesreće na vodi te ujedno imamo i koncesiju Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije za spašavanje iz tekućih i stajaćih voda Općine Sevnica.“ - rekao je Gašper Janežić, instruktor ronjenja i voditelj ronilačkog tima PGD Sevnica.

  • © Plava promocija

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Održana „Eko patrola Crikvenica 2024.“

Na području Crikvenice održana je velika ekološka akcija čišćenja podmorja „Eko patrola Crikvenica 2024.“ u organizaciji Ronilačkog kluba hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Nemo-Adriatic, a svoj doprinos čistijem podmorju dali su ronioci i volonteri RK HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkog kluba Drugi Stupanj.

Pogled u plavo i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog podmorja

Tijekom proteklog vikenda brojni Vodičani i njihovi posjetitelji imali su jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju na vodičkoj rivi u sklopu projekta „Pogled u plavo“. U organizaciji ŠRK Mali porat Vodice i uz potporu Turističke zajednice grada Vodica organizirana je i akcija čišćenja podmorja vodičkog malog i velikog porta.

Pogled u plavo i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog podmorja

Projekt „Pogled u plavo“ koji promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju, ljepote hrvatskog podmorja i općenito ronjenje kao aktivnost tijekom prošlog vikenda gostovao je u Vodicama u organizaciji Grada Vodice, Turističke zajednice grada Vodica i Plave Promocije, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta.

Na Brijunima održana velika akcija čišćenja podmorja

Velika ekološka akcija čišćenja podmorja EKO PATROLA 2022. Brijuni započela je u subotu 21. svibnja čišćenjem akvatorija fažanske luke, a nastavila se u nedjelju oko otočja Brijuni gdje su ronioci čistili područje uvale Mali Brijun te centralnu luku na Velikom Brijunu. Akcija je završena u ponedjeljak čišćenjem akvatorija oko otoka Vange i Galije.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER