U Marseilleu obnovljeno P+R parkiralište Relais La Fourragère

P+R La Fourragère otvara se u petak 1. rujna

Nakon nešto manje od dvije godine radova na proširenju i modernizaciji, P+R parkiralište Relais de la Fourragère službeno otvara svoja vrata za tri dana.

Suvremeno P+R (Park + Ride) parkiralište predstavlja važan dio poticanja razvoja alternativnih oblika prijevoza u drugom najvećem francuskom gradu i njegovom metropolitanskom području Métropole Aix-Marseille-Provence. Obnovljeno i modernizirano parkiralište sada raspolaže s 800 parkirnih mjesta (u odnosu na ranijih 485), 20 punionica za električna vozila, 50 mjesta za motore i osiguranim prostorom za 80 bicikala s izravnim pristupom s biciklističke staze.

U sklopu obnove povećana je sigurnost cijelog prostora te postavljeni solarni paneli s ciljem poticanja opskrbe zelenom električnom energijom na parkiralištu. Parkiralište i njegov okoliš dodatno su ozelenjeni drvećem i grmljem.

Parking rezerviran za pretplatnike javnog prijevoza

Za pretplatnike javnog prijevoza (autobusa, tramvaja i podzemne željeznice) korištenje parkirališta je besplatno, dok dnevna cijena za korisnike vrijednosnih (prepaid) kartica javnog prijevoza iznosi 2,20 eura. Za ostale korisnike postoji mogućnost korištenja paketa u vrijednosti od 15 eura.

Parkiralište će biti otvoreno od 4:30 do 20:00 sati, a nakon predočenja važeće kartice izlazak iz parkirališta moguć je cijelog dana i noći.

S.F. | Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

250 milijuna eura za provedbu nove biciklističke strategije

Razvoj nove biciklističke infrastrukture i rješenja za sigurno parkiranje bicikala te daljnje ulaganje u sustav javnih bicikala... Cilj nove pariške biciklističke strategije za razdoblje od 2021.-2026. godine je 100-postotni biciklistički grad.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER