U sklopu rimskog terminala Laurentina obnovljeno P+R parkiralište

Cilj je ostaviti automobil izvan središta grada i putovanje nastaviti javnim gradskim prijevozom

Danas se u Rimu otvara obnovljeno parkiralište na južnom terminalu Laurentina linije B rimske podzemne željeznice. Terminal se nalazi u četvrti Giuliano-Dalmata i također je polazište nekoliko prigradskih autobusnih linija.

Obnovljena garaža sada raspolaže s ukupno 225 parkirnih mjesta, od kojih je šest rezervirano za osobe s invaliditetom.

„Ponovno otvaranje sektora B parkirališta Laurentina izvrsna je vijest za sve građane Rima i korisnike javnog prijevoza koji svakodnevno putuju linijom B podzemne željeznice“, komentirao je gradski vijećnik za mobilnost Eugenio Patanè. „Na raspolaganju im je 225 parkirnih mjesta koji im olakšavaju pristup javnom prijevozu i nastavak putovanja prema središtu grada. Radovi su realizirani u sklopu plana poboljšanja i obnove parkirnih površina kao temelja ekološki prihvatljive intermodalne mobilnosti. Nakon dužeg razdoblja zapuštenosti naša gradska uprava već je obnovila nekoliko parkirališta, poput onih na stanici Cornelia metro linije A i kolodvoru Roma Trastevere na trgu Piazzale della Radio“, dodao je Patanè.

Parkiralište Laurentina koje se sastoji od višekatnog sektora A i podzemnog sektora izgrađenog ispod autobusnog terminala (sektor B), od danas će raspolagati s ukupno 1244 parkirnih mjesta od kojih je 25 rezervirano za osobe s invaliditetom.

 

VEZANE VIJESTI

Barcelona će 2026. dobiti novu šetnicu površine 70 000 četvornih metara

U dijelu ulice Gran Via u Barceloni stvara se velika šetnica kojom će se značajno podići kvaliteta života i poboljšati povezanost s drugim dijelovima grada. Šetnica se uređuje iznad cestovnih tunela Glòries te će se povezati s novim parkom Parc de les Glòries, nastalom na mjestu nekadašnjeg uzdignutog kružnog toka i spoja triju najvažnijih gradskih prometnica: Avinguda Diagonal, Avinguda Meridiana i Gran Via de les Corts Catalanes.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER