Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji

Prava osoba, u pravom trenutku, na pravom mjestu!

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar nova je direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji, regionalnom uredu svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF.

Na poziciji direktorice programa Dunja Mazzocco Drvar imat će ključnu ulogu u oblikovanju strategija očuvanja okoliša prirode te razvoju novih inicijativa i partnerstva u osam zemalja regije - Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Predvodit će stručne napore za rješavanje gorućih ekoloških izazova, promicanje održivih praksi i zagovaranje politika koje štite najosjetljivije vrste i ekosustave u regiji.

Dunja Mazzocco Drvar magistrirala je meteorologiju i oceanografiju na Odsjeku Geofizike Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom karijere u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ), kasnije kao meteorologinja na televiziji, te nevladinom sektoru i u vladi, pokazala je trajnu i snažnu predanost borbi protiv klimatskih promjena. U WWF Adriju dolazi s pozicije ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Članica je Hrvatskog meteorološkog društva i novinarskog društva, a rekreativno se bavi trčanjem, volonterskim radom i edukacijom djece i mladih.

„Počašćena sam pridružiti se WWF Adriji kao direktorica programa za zaštitu prirode. Suočeni sa sve ekstremnijim posljedicama klimatskih promjena, kao i prijetnjama bioraznolikosti našeg planeta, imperativ nam je zajednički raditi kako bismo osigurali održivu budućnost, odnosno čišći i zdraviji svijet za sve nas. Uzbuđena sam što ću surađivati s talentiranim timom WWF-a i našim partnerima u regiji kako bismo ponudili nova rješenja i dodatno potaknuli društvo na aktivnu zaštitu okoliša i prirode." – izjavila je Dunja Mazzocco Drvar.

  • Dunja Mazzocco Drvar, nova direktorica programa zaštite prirode u WWF Adriji

„Izborom Dunje Mazzocco Drvar WWF Adria potvrdila je poziciju najjače organizacije za zaštitu prirode u regiji. Njezino iskustvo, strast i posvećenost poslu u skladu je s našom misijom svijeta u kojem ljudi i priroda žive u skladu i napreduju zajedno. Dodatno će ojačati redove naših vrsnih stručnjaka i unaprijediti naše programe na regionalnom i širem europskom području. Njezino bogato iskustvo i entuzijazam unaprijedit će WWF-ovu misiju očuvanja prirode i smanjenja prijetnji bioraznolikosti, te joj želimo iskrenu dobrodošlicu.“ – kazala je Nataša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije.

WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode. U 62 godina postojanja, prisutna na svim kontinentima i u više od stotinu država, organizacija je privukla preko trideset milijuna pratitelja i više od šest milijuna individualnih donora. U našoj regiji WWF djeluje više od dva desetljeća kroz partnerstva s drugim nevladinim organizacijama. WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine, a rad organizacije usmjeren je na unapređenje održivog upravljanja slatkovodnim ekosustavima, šumama i zaštićenim područjima te na očuvanje mora i, dakako, divljih vrsta, a sve uz blisku suradnju lokalnih zajednica.

Ekovjesnik

 

VEZANE VIJESTI

Zašto su u dva zadarska parka namjerno ostavljene nepokošene površine?

Javna ustanova Natura Jadera i komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Zadar provode aktivnost „Neka parkovi zazuje“ s ciljem podizanja svijesti o važnosti oprašivača. U Perivoju Vladimira Nazora i Perivoju Vrulje namjerno su ostavljene manje nepokošene površine čime je osigurana cvatnja divljeg cvijeća potrebnog za prehranu raznolikih „zujalica“, vrijednih oprašivača.

WWF: Budućnost prirode je pod ozbiljnim upitnikom, a prilika da je osiguramo još postoji!

Svijet je više nego ikada do sada suočen s ubrzanim gubitkom bioraznolikosti i rastućom nesigurnošću kada je hrana u pitanju. Uoči UN-ove konferencije o bioraznolikosti COP15, koja se održava od 7. do 19. prosinca u Montrealu (Kanada), WWF poziva svjetske čelnike da osiguraju ambiciozan globalni sporazum koji će omogućiti budućnost za prirodu i za sve nas.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER