Drugo izdanje međunarodne znanstvene konferencije „Creative Future Insights“

U sklopu konferencije održat će se panel diskusije o važnosti održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija te važnosti kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj

Sveučilište VERN', Ekonomski institut Zagreb i DKE – Ured MEDIA Hrvatske najavljuju 2. međunarodnu znanstvenu konferenciju „CREATIVE FUTURE INSIGHTS 2023 – CREATIVITY 360˚“ koja će se održati 14. i 15. rujna 2023. na Sveučilištu VERN' (Palmotićeva 82/1).

Otvaranju konferencije će prisustvovati ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, budući da se program održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Uvodničari ovogodišnje konferencije su dr. h. c. mult. Doris Pack, nekadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta te dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose.

Tehnološki razvoj i promjena potrošačkih navika uvjetovali su dinamičan procvat kreativnih industrija zbog čega je ovaj sektor postao jedan od najbrže rastućih u Europskoj uniji, a sve veći udio zauzima i u Hrvatskom BDP-u. Odgovorno upravljanje i održivost glavni su preduvjeti za ostvarenje potpunog potencijala što će biti glavna misao diskusija, sesija i panela koji će okupiti stručnjake iz područja kreativnih industrija te predstavnike poslovne i akademske zajednice iz cijele Europe.

U četvrtak će se održati panelVažnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou“ na kojemu će gostovati Nina Hauser (Green Filming - Austrijski filmski institut), April Sotomayor (We are ALBERT) te producentica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Distribute This!).

Petak je rezerviran za diskusiju iz hrvatske perspektive pa će na panelu „Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj“ gostovati dr. sc. Aleksandra Uzelac, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose (projekt CRESCINE), producentica i suautorica Morana Ikić Komljenović (projekt Muzej osobnih priča) te Helga Lajtman, ravnateljica Centra za kulturu Čakovec (projekt MOJE MALO KINO).

Obje panel – diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

U okviru konferencije, u suradnji s Udrugom Restart bit će prikana i dva dugometražna dokumentarna filma: 14. rujna „GRETA“ redatelja Nathana Grossmana, a 15. rujna „ŽICA“ redateljice Tihe K. Gudac.

Program konferencije održava se na engleskom jeziku, a sva događanja su otvorena za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu putem email adrese creative@vern.hr. Za detaljnije informacije posjetite stranicu konferencije creativefutureinsights.vern.hr.

  • „Creativity 360°“ naziv je drugog izdanja međunarodne znanstvene konferencije Creativity Future Insights koja će se 14. i 15. rujna 2023. godine održati u sklopu Sveučilišta VERN' u Zagrebu

VEZANE VIJESTI

Veća dostupnost zelenih površina godišnje bi u Zagrebu sačuvala 143 života

Institut za globalno zdravlje u Barceloni (ISGlobal) objavio je rang listu europskih gradova s najvećim rizikom od smrti uslijed nedostatka zelenih površina. Europski gradovi godišnje bi mogli spriječiti čak 43.000 smrtnih slučajeva provođenjem preporuka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o dostupnosti zelenih površina.

„Misli modu“: Filmski program u Kinu Urania u Osijeku

Raznovrsni filmski program u sklopu međunarodnog projekta „Misli modu“ posvećenog modnoj i tekstilnoj industriji u organizaciji Goethe-Instituta Kroatien i EUNIC mreže u Hrvatskoj te u suradnji s Kinematografima Osijek očekuje vas ponedjeljkom do 19. prosinca u kinu Urania u Osijeku.

„MISLI MODU“ u Vukovaru i Osijeku

Međunarodna izložba posvećena radničkoj kulturi Borova uz popratni program na temu održive proizvodnje i konzumacije mode od 22. studenog do 19. prosinca 2022.

PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER